Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχρισε φαβορί τον Παναθηναϊκό στους τελικούς, θεωρώντας εκτός των άλλων πολύ κομβική την απουσία του Μουσταφά Φαλ. Οι Πειραιώτες έχουν μείνει στην θέση «5» μόνο με τον Μιλουτίνοφ και τον Πετρούσεφ και αυτό τους μειώνει τις πιθανότητες για να πάρουν τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη έχει και Λεσόρ και Αντετοκούνμπο και Μπαλτσερόφσκι και Μήτογλου, οπότε μπορεί να παίξει καλύτερη άμυνα. Να κάνει φάουλ χωρίς να φοβάται, να πάει πιο άνετα στις επαφές.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, θα την δώσει την μάχη του, ελπίζοντας να κάνει την υπέρβαση. Και όπως είπε και ο Μπαρτζώκας σήμερα, η ομάδα του έχει αρχίσει ήδη να μπαίνει στην διαδικασία χτισίματος του ρόστερ για την επόμενη χρονιά.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, όπως έχουμε γράψει εδώ και πολύ καιρό, είναι ο πρώτος στόχος καθώς και πολύ καλός παίκτης είναι και ελληνικό διαβατήριο διαθέτει. Η υπόθεση είναι σε πολύ καλό δρόμο και θα είναι έκπληξη αν δεν κλείσει.

Από κει και πέρα αναζητείται ένας ηγέτης κόμπο-γκαρντ με τον Μάικ Τζέιμς να είναι στη κορυφή της λίστας. Ο Λορέντζο Μπράουν είναι επίσης ένα όνομα, που δεν μπορεί να περάσει αδιάφορο, ενώ ο Κρις Τζόουνς της Βαλένθια είναι πιο πίσω. Αν πάρει έναν από τους Τζέιμς-Μπράουν ο Ολυμπιακός θα έχει λύσει και το βασικό θέμα του ρόστερ του. Ο Τζέιμς είναι ελεύθερος το καλοκαίρι και αυτές τις μέρες παλεύει να οδηγήσει την Μονακό στη κατάκτηση του γαλλικού πρωταθλήματος.

Τέλος ο Σάσα Βεζένκοφ είναι τεράστια επιθυμία των Πειραιωτών να γυρίσει στο μεγάλο λιμάνι. Για την αξία του και την επιρροή του στο παιχνίδι δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτα. Εχουν γίνει ήδη επαφές με τον Βεζένκοφ, αλλά το βασικό είναι αν μπορεί αν φύγει από το ΝΒΑ. Δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο.

Αν πάρει Τζέιμς, Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ η ομάδα του Πειραιά πάει σε άλλη διάσταση. Είναι πολύ δύσκολο να πάρει και τους τρεις αλλά όχι και απίθανο καθώς μάλιστα έχει αποφασιστεί από τους Αγγελόπουλους ότι πρέπει να πέσει περισσότερο χρήμα πλέον για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο Ολυμπιακός.