Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ο Λορέντζο Μπράουν, ο Αμερικανός άσος που αποχώρησε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και συμφώνησε με τους Πράσινους για να έρθει στην Ελλάδα και να δυναμώσει περαιτέρω τα γκαρντ του Τριφυλλιού.

Μαζί με τους Σλούκα, Ναν και Γκραντ ο 33χρονος άσος θα πάρει τη θέση τού Λούκα Βιλντόζα στο ρόστερ, δημιουργώντας μια εξαιρετική συνθήκη στους γκαρντ των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας που θα κληθεί να διαχειριστεί ο Εργκίν Αταμάν τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Το sportdog επικοινώνησε με τον προπονητή μπάσκετ Θοδωρή Γιαννακόπουλο, που βρίσκεται στο τεχνικό τιμ τής Χάποελ Ιερουσαλήμ και είχε αντιμετωπίσει πρόσφατα τον Μπράουν ως αντίπαλο στο Ισραήλ, προκειμένου να συνθέσουμε το αγωνιστικό προφίλ του αλλά και πώς μπορεί να ταιριάξει στον Παναθηναϊκό.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει, σε ποια πλευρά τού γηπέδου είναι καλύτερος και με ποιους από τους γκαρντ των Πράσινων ταιριάζει στην πεντάδα; Ακόμα, τι χρειάζονται οι Πράσινοι μετά από αυτή την πολύ δυνατή προσθήκη για να γίνει πληρέστερο το ρόστερ; Οι απαντήσεις στη συνέντευξη που ακολουθεί.

"Ηγετή παρουσία ο Μπράουν - Καταπληκτικός στο πικ εν ρολ - Σε δύο θέσεις"

"Είναι ηγετική παρουσία, χωρίς να το προσπαθεί βγαίνει από μέσα του να είναι ηγέτης. Προφανώς είναι προσανατολισμένος στο επιθετικό κομμάτι, αλλά έχει μέγεθος και είναι καλός αμυντικός. Στα μεταξύ μας παιχνίδια ήταν πολύ καλός και στα δύο μέρη του γηπέδου", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog o Θ. Γιαννακόπουλος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Έχει ικανότητα να δημιουργεί φάσεις για τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του και δεν έχει ανάγκη την μπάλα στα χέρια, όπως έχουμε συνηθίσει τους σκόρερ που παίρνουν 30 προσπάθειες για να σκοράρουν. Δημιουργεί παιχνίδι, έχει εξαιρετική αντίληψη, είναι εκπληκτικός στα πικ εν ρολ, μπορεί να διαβάσει καταστάσεις, να συνεργαστεί με τον ψηλό - Ειδικά σε πικ εν ρολ καταστάσεις είναι καταπληκτικός. Μπορεί να παίξει και ως πόιντ γκαρντ και ως σούτινγκ γκαρντ".

"Μαέστρος ο Αταμάν - Τρία γκαρντ στην πεντάδα - Ψηλός με μακρινό σουτ"

Στον Παναθηναϊκό ο Μπράουν θα βρει τους Ναν, Σλούκα, Γκραντ - Πώς μπορεί να "χωρέσει" και ο Λορέντζο Μπράουν;

"Έχει αποδείξει ο κόουτς Αταμάν ότι είναι μαέστρος σε αυτό, είναι μάγος, θα καταφέρει να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής. Οι απαιτήσεις τού Παναθηναϊκού άλλωστε είναι υψηλές σε Ευρωλίγκα και ελληνικό πρωτάθλημα, θα είναι εύκολο να βρει χρόνο για όλους. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει".

Με ποιους από τους γκαρντ τού Παναθηναϊκού θα ταίριαζε περισσότερο;

"Έτσι όπως είναι ο Παναθηναϊκός ταιριάζει με όλους τους γκαρντ, πιστεύω μάλιστα ότι μπορεί να δούμε και τρία γκαρντ μαζί γιατί έχει μέγεθος ο Λορέντζο Μπράουν, είναι ψηλός γκαρντ, έχει πράγματα να δώσει. Σίγουρα τον βοηθάει το γεγονός ότι έχει ξαναπαίξει με τον Χουάντσο".

Οι Πράσινοι πήραν έναν πολύ καλό γκαρντ, δεδομένα θα αποκτήσουν και κάποιον ψηλό - Τι άλλο πιστεύετε ότι χρειάζεται το ρόστερ;

"Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται αυτό που θέλει ο Αταμάν! Όλοι κατά καιρούς μπορεί να έχουμε πει ότι δεν μας αρέσει το ένα ή το άλλο που επιλέγει ο Αταμάν, αλλά στο τέλος πηγαίνει και παίρνει την Ευρωλίγκα. Οπότε ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ο,τι ζητήσει ο προπονητής του. Με βάση το προφίλ τού Αταμάν θεωρώ ότι θα προσπαθήσει να πάρει ένα 5άρι με μακρινό σουτ - Αυτό που προσπάθησε να κάνει και με τον Μπαλτσερόφσκι φέτος, ενώ έγινε και με τον Μήτογλου όταν τον έβαζε στη θέση 5. Ξέρει καλύτερα και τι χρειάζεται και πού θα το βρει".