Δεν τελείωσε καλά η σεζόν για τον Ολυμπιακό, καθώς η ομάδα έφτασε για μια ακόμα φορά στο Final 4 τής Ευρωλίγκας χωρίς να καταφέρει να σηκώσει το Κύπελλο, ενώ και στην Ελλάδα το πρωτάθλημα χάθηκε παρότι προηγήθηκε 2-0 στη σειρά!

Το χειρότερο όλων είναι ότι και οι δύο αυτοί τίτλοι κερδήθηκαν από τον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό, που επέστρεψε δριμύτερος μετά από μια περίοδο ξηρασίας. Κι αυτό επιβάλλει τη νέα αγωνιστική περίοδο να παρθούν άλλα μέτρα.

Ήδη υπάρχει το σενάριο περί αλλαγής πολιτικής από την πλευρά των Αγγελόπουλων, που θα αυξήσουν σημαντικά το μπάτζετ - Ακούγεται ότι το αγωνιστικό θα φτάσει στα 20 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη υπάρχουν και συγκεκριμένα ονόματα που έχουν γραφτεί: Από τον Βεζένκοφ, που υπάρχει έτοιμη πρόταση 10 εκατ. ευρώ για 3ετές συμβόλαιο αν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα, μέχρι τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που θα ενισχύσει τα γκαρντ αλλά και τα ελληνικά διαβατήρια αν αποκτηθεί.

Είναι όμως μόνο αυτοί που απασχολούν τον Γιώργο Μπαρτζώκα; Γιατί από τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά στέκια, υπάρχουν ακόμα 2+1 περιπτώσεις που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και ο coach B. έχει ιεραρχήσει ψηλά στη λίστα του. Πριν δούμε για ποιους πρόκειται, να σχολιάσουμε ότι ένα ακόμα ρεπορτάζ τού sportdog επιβεβαιώθηκε, καθώς αποτελεί ειλημμένη απόφαση η αποχώρηση του Σίκμα, αλλά και εκείνη του Μπραζντέικις - Όπως ακριβώς το είχαμε γράψει εδώ και μήνες, δηλαδή θα φύγει έστω και με τη μορφή δανεισμού.

Πάμε, τώρα, να δούμε τα 2+1 ονόματα έχει στη λίστα του ο Μπαρτζώκας:

ΚΟΛΣΟΝ: 28χρονος γκαρντ, 1,98 μ., που έκανε εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Μακάμπι. Δεν είναι Λορέντζο Μπράουν, που υπέγραψε στον Παναθηναϊκό, αλλά είναι επιτομή για να κάνει το step up στην καριέρα του μέσω τού Ολυμπιακού και του Μπαρτζώκα. Ειδικά αν υπογράψει και ο Ντόρσεϊ στο Λιμάνι, ο Κόλσον είναι εξαιρετική λύση για να υπάρξει πληρότητα στους κοντούς του ρόστερ.

ΝΤΟΖΙΕΡ: 26χρονος  Αμερικανός φόργουορντ, κι αυτός 1,98 μ., παρόμοια περίπτωση του Κόλσον: Δεν θα μείνει στην Παρτιζάν, δεν είναι top επίπεδο, τύπου Πάντερ, αλλά μπορεί μέσω του Ολυμπιακού και του Μπαρτζώκα που κάνει step up στους παίκτες που έχει στα χέρια του, να φτάσει ψηλά. Κι αυτή είναι λύση που δεν έχει μεγάλο ρίσκο και μπορει να κουμπώσει στα γκαρντ των Πειραιωτών!
 

 

ΠΟΡΤΕΡ: Ο Κέβιν είναι μόλις 24 ετών, έβγαλε μάτια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μετά από σχεδόν έναν χρόνο αποχής από τα παρκέ, και το διάστημα που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη έδειξε ότι έχει αφήσει πίσω τις εξωγηπεδικές παραβάσεις. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θέλει να επιστρέψει στο ΝΒΑ, που είναι όμως δύσκολο να το καταφέρει λόγω πρότερου κακού βίου, αλλιώς θα παίξει στον Δικέφαλο ξανά. Μόνο που η Μακάμπι ήδη ζαχαρώνει την περίπτωσή του, ενώ η Μπάγερν πρόλαβε και έστειλε άνθρωπό της για να τον δει να αγωνίζεται στο παρκέ. 

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, υποστηρίζουν ότι τη νέα σεζόν θα είναι σε ομάδα Ευρωλίγκας. Κάποιοι ακόμα πιο ψαγμενοι υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός δεν θα αφήσει την ευκαιρια και θα τον ντύσει με τη φανέλα του. Αλλά είναι και οι άλλοι που γνωρίζουν καλά τον Μπαρτζώκα, και ειναι βαθιά πεπεισμένοι ότι δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τέτοιο χαρακτήρα. Εμείς, μια φορά, γράψαμε ο,τι έχει φτάσει στα αυτιά μας...