Ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν σκόρερ ολκής για την περιφερειακή του γραμμή εν όψει της νέας σεζόν και ο Έρικ ΜακΚόλουμ θέλει να δει τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στον Πειραιά.

Μιλώντας στην εκπομπή του Λιθουανού δημοσιογράφου Ντονάτας Ουρμπόνας, ο 36χρονος γκαρντ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο συμπατριώτης του, που έπαιξε για λίγο φέτος στον ΠΑΟΚ, μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα τους «ερυθρόλευκους».

«Θα μου άρεσε ο Κέβιν Πόρτερ στον Ολυμπιακό. Είναι παίκτης τεράστιας ποιότητας. Δεν παίρνεις 80 εκατομμύρια δολάρια χωρίς λόγο. Μπορεί να σκοράρει, να δημιουργήσει, να παίξει pick and roll και isolation. Έδειξε ότι μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα, παρότι είναι ένας παίκτης που δεν είχε ευρωπαϊκή εμπειρία.

Είναι ένα τεράστιο ταλέντο. Νομίζω ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δεν είναι στο ΝΒΑ είναι τα εξαγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπισε. Με τον τραυματισμό του Κίναν Έβανς αυτός είναι ένας παίκτης που μπορεί να καλύψει το κενό του», είπε ο ΜακΚόλουμ.

Ο Πόρτερ στα τέσσερα παιχνίδια που φόρεσε τη φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά» στην κανονική περίοδο της Βasket League μέτρησε κατά μέσο όρο 20.7 πόντους, με 55.5% στα δίποντα, 25% στα τρίποντα και 64.2% στις βολές, ενώ έπαιξε και σε δύο αγώνες των play off με μέσο όρο 24.5 πόντους, με 58.3% στα δίποντα, 31.2% στα τρίποντα και 50% στις βολές.