Το ιδεατό σενάριο για τον Ολυμπιακό θα ήταν να καταφέρει να επαναφέρει στο ρόστερ του, τόσο τον Σάσα Βεζένκοφ, όσο και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Με αυτόν τον τρόπο θα φέρει δύο παικταράδες με ελληνικά διαβατήρια, που θα διαθέτουν δεδομένο ταλέντο στην επίθεση, ενώ παράλληλα θα γνωρίζουν καλά την ομάδα, αλλά και το μπάσκετ που θέλει να παίξει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Οι Πειραιώτες είναι σε επικοινωνία και με τους δύο. Το θετικό είναι πως αμφότεροι βλέπουν με θετικό μάτι την επιστροφή τους στο μεγάλο λιμάνι, αλλά το πρόβλημα είναι πως οι παίκτες δεν έχουν ακόμη το ελεύθερο να αποφασίσουν. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει πρόταση στον Βούλγαρο φόργουορντ ώστε να είναι ενήμερος για τις προθέσεις του Ολυμπιακού. Όμως, οι Κινγκς ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους. Θα τον αφήσουν; Θα τον δώσουν ανταλλαγή; Θα τον κρατήσουν; Κανείς δεν ξέρει. Ευχή όλων στο μεγάλο λιμάνι να τον αποδεσμεύσουν και με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αν αυτό γίνει πράξη, τότε ξεκάθαρη προτεραιότητα του MVP της Ευρωλίγκας για το 2023 θα είναι ο Ολυμπιακός.

Όσον αφορά τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, είναι μία περισσότερο προσεγγίσιμη και βατή περίπτωση. Ο Έλληνας ομογενής γκαρντ, ναι μεν έχει συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά είναι σε συζητήσεις για να το «σπάσει». Ο παίκτης έχει έρθει σε ρήξη με τον προπονητή Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και έχει γνωστοποιήσει την επιθυμία του να αποχωρήσει. Ούτε και ο Λιθουανός τεχνικός είναι «ζεστός» να τον κρατήσει και το ρεπορτάζ αναφέρει πως και οι Τούρκοι ψάχνουν τη χρυσή τομή για να τον αποδεσμεύσουν. Και εδώ ο Ολυμπιακός έχει κάνει πρόταση στον παίκτη, ο οποίος παρουσιάζεται απόλυτα θετικός να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι. Όλα πάντως δείχνουν πως θα ντυθεί ξανά στα κόκκινα. Αν έρθει τουλάχιστον ένας εκ των δύο, θα είναι μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό, στην προσπάθεια που γίνεται φέτος όχι μόνο να ενισχύσει το ρόστερ, αλλά και να το «ελληνοποιήσει».

Ανοιχτό πάντα και το σενάριο να κινήσει διαδικασίες ο Γάλλος σέντερ, Μουσταφά Φαλ. Και αυτό καθώς όντας κάτοικος και πολίτης της ευρωπαϊκής ένωσης, έχοντας συμπληρώσει τριετία σε «αδελφική» χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης, μπορεί να ζητήσει ιθαγένεια.

Πηγή: fosonline.gr