Η διαδικασία του ντραφτ του ΝΒΑ ξεκινάει σε λίγες ώρες και η αγωνία για πολλούς είναι μεγάλη. Είναι στραμμένα και ελληνικά βλέμματα στην Αμερική, αφού μετά το ντραφτ αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Σάσα Βεζένκοφ: αν, δηλαδή, θα συνεχίσει στο ΝΒΑ ή θα επιστρέψει στην Ευρώπη.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός περιμένουν πως και πως τις εξελίξεις αφού είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν τον Βούλγαρο παικταρά στις τάξεις τους. Όπως είπε και ο ατζέντης του παίκτη, Νίκος Λώτσος, «ο Ολυμπιακός έχει προτεραιότητα, αλλά τον θέλει και ο Παναθηναϊκός».

Το που θα παίζει του χρόνου ο Βεζένκοφ δεν το ξέρει κανείς. Αλλά όπως αναφέραμε η κατάσταση δεν θα αργήσει να ξεκαθαρίσει.

Πιο γρήγορα θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος κάθε μέρα, που περνάει, πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Ολυμπιακός, παίρνοντας τον ομογενή γκαρντ, παίρνει και βαθιά ανάσα αφού πέρα από έναν σπουδαίο παίκτη, μεγαλώνει και την ελληνική του παροικία. Πράγμα πολύ σημαντικό και για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Το βασικό, όμως, που καίει τους Πειραιώτες είναι ο Βεζένκοφ και κυρίως ο πλέι-μέικερ, που θα αποκτηθεί. Αυτός, δηλαδή, που δεν αποκτήθηκε πέρυσι.

Τα μάτια είναι στραμμένα στην αγορά των free agents του ΝΒΑ, αλλά ο Ολυμπιακός κοιτάει και 1-2 περιπτώσεις από την Ευρώπη, που δεν έχουν γραφτεί πουθενά.

Το όνομα του Τζόρνταν Γκούντγουϊν, που έπαιζε την χρονιά, που μας πέρασε στους Γκρίζλις και τους Σανς ακούγεται αρκετά, αλλά υπάρχουν κι άλλα ονόματα στην ατζέντα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού θα ήθελε π.χ. έναν πλέι-μέικερ σαν τον Ααρον Χολιντέϊ, που ήταν στους Χιούστον Ρόκετς.

Ο Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του γνωρίζουν άριστα ότι αυτό, που ακριβώς θέλουν δεν θα είναι εύκολο να το βρουν. Θα το παλέψουν όμως και πάντως είναι σίγουροι ότι θα έχουν μία πολύ καλύτερη ομάδα από πέρυσι.

Αν ο Ολυμπιακός δεν πάρει τον Βεζένκοφ, θα πάρει ένα «3άρι», που αντιθέτως με τον πλέι-μέικερ, δεν θα δυσκολευθεί να το βρει. Οι διαθέσιμες περιπτώσεις είναι πολλές, από τον Κλάιμπερν μέχρι τον Τούρκο Κορκμάζ, που ήταν επί χρόνια στο ΝΒΑ, αλλά πλέον είναι χωρίς ομάδα.