Συναγερμός σήμανε στο ελληνικό μπάσκετ το βράδυ της Πέμπτης, όταν βγήκε στην Αμερική η πληροφορία ότι ο Σάσα Βεζένκοφ παραχωρήθηκε με ανταλλαγή μαζί με τον Ντέιβιον Μίτσελ από τους Σακραμέντο Κινγκς στους Τορόντο Ράπτορς, οι οποίοι έδωσαν ως αντάλλαγμα για τον Τζέιλεν ΜακΝτάνιελς.

Ο Βούλγαρος άσος ήταν απογοητευμένος από τη στάση των Κινγκς απέναντί του και παρότι είχε συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο, έψαχνε ομάδα να φύγει, είτε στην Αμερική είτε στην Ευρώπη και για αυτό ο μάνατζέρ του τον έχει ήδη προτείνει σε κορυφαίες ομάδες της Euroleague και έχει μιλήσει τόσο με Ολυμπιακό όσο και Παναθηναϊκό!

 

Πόσο όμως αλλάζει τα δεδομένα η μετακίνησή του στον Καναδά; Αν και η κατάσταση είναι ακόμα ρευστή και περισσότερα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ώρες (όταν θα μάθουμε τις προθέσεις της ομάδας και του παίκτη) σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sportdog.gr, η μεταγραφή του προς Ελλάδα και Ευρώπη πιθανότατα δυσκολεύει.

Οι Ράπτορς είναι μία ομάδα που προσπαθεί να χτιστεί από την αρχή, ψάχνει νέους παίκτες, παίζει ευρωπαϊκό μπάσκετ και το κυριότερο έχουν ως βοηθό τον Μάικ Μπατίστ (θρύλο του Παναθηναϊκού) που πήγε εκεί για να βοηθάει (και) στις μεταγραφές Ευρωπαίων. Προπονητής είναι ο Σέρβος Ντάρκο Ραγιάκοβιτς και η ομάδα φέτος τερμάτισε με αρνητικό ρεκόρ 25-57, στη 12 θέση της Ανατολής και εκτός πλέι οφ!

Το σίγουρο είναι πως ο Βεζένκοφ έχει και προτάσεις από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ενδιαφέρον από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και δεδομένα δέχεται πιέσεις να επιστρέψει. Η νέα του ομάδα όμως στο NBA ούτε χαρίζει παίκτες… τζάμπα ούτε πουλάει φθηνά!