Έντονη φημολογία υπάρχει τις τελευταίες ώρες για επικείμενη συμφωνία του Σάσα Βεζένκο με τον Παναθηναϊκό, αλλά εκτιμάται ότι μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση λόγω και του NBA.

Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει σενάριο για τον Βούλγαρο άσο και για την Μπαρτσελόνα. Ο πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού από τους Σακραμέντο Κινγκς πήγε στους Τορόντο Ράπτορς, που δεν έκλεισαν τις πόρτες για πιθανή επιστροφή στη Μπαρτσελόνα. 

Ο Σάσα Βεζένκοφ πέτυχε την επιθυμία του. Ο MVP της Ευρωλίγκας του 2023 είχε ζητήσει την αποχώρησή του από τους Σακραμέντο Κινγκς, καθώς έπαιξε μόνο 42 παιχνίδια με μέσο όρο 12,2 λεπτών, στα οποία σημείωσε 5,4 πόντους και 2,3 ριμπάουντ με 44% στα πεδία και 37,5% στα τρίποντα.

Ένας τραυματισμός στον αστράγαλο παρεμπόδισε επίσης την πορεία του Βούλγαρου, ο οποίος έπαιξε μόνο δύο παιχνίδια μεταξύ τέλους Ιανουαρίου και τέλη Μαρτίου για αυτόν τον λόγο. 

Ο χρόνος συμμετοχής και ο Μπαρνς

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση του Βεζένκοφ είναι ακόμη πιο αβέβαιη με την άφιξή του στο Τορόντο. Έχει ακόμη ένα χρόνο εγγυημένο συμβόλαιο με 6,6 εκατομμύρια δολάρια.

Ένα άλλο μειονέκτημα για τον Βεζένκοφ είναι πως το αστέρι αυτών των νέων Ράπτορις, ο Σκότι Μπάρνς, είναι ένας πάουερ φόργουορντ, αν και η ευελιξία του του επιτρέπει να παίζει πολλούς ρόλους και να καταλαμβάνει άλλες θέσεις, όπως σμολ φόργουορντ. Επιπλέον, το Τορόντο επέλεξε ένα πιθανό «4» στον δεύτερο γύρο του ντραφτ τον Τζόναθαν Μόγκμπο στα 31 του.

Ο Ευρωπαίος προπονητής και η Μπαρτσελόνα

Ωστόσο, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ωφελείται από το να έχει έναν Ευρωπαίο προπονητή όπως ο Ντάρκο Ραγιάκοβιτς και στο συλλογικό σύστημα του οποίου ταιριάζει με την ικανότητά του στην πάσα.

Οι επόμενες μέρες μπορεί να είναι καθοριστικές για έναν MVP που νιώθει υποτιμημένος στο ΝΒΑ και η mundo deportivo μπλέκει και την Μπαρτσελόνα στην πιθανή επιστροφή του στην Euroleague.