Ολοι περιμένουν την απόφαση του Σάσα Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός παρόλα αυτά προχωράει κάποια σημαντικά πράγματα. Και ένα από αυτά ήταν η επέκταση της συνεργασίας με τον κορυφαίο προπονητή, Γιώργο Μπαρτζώκα. Το συμβόλαιο με τον 59χρονο κόουτς έληγε το καλοκαίρι του 2025 και οι δύο πλευρές συμφώνησαν όπως το επεκτείνουν για έναν χρόνο ακόμη. Αν, λοιπόν, όλα πάνε καλά Ολυμπιακός και Μπαρτζώκας θα είναι μαζί μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Την ίδια ώρα ο προπονητής των Πειραιωτών εξετάζει πολλές περιπτώσεις γκαρντ, κάποιους από την Ευρώπη και πολύ περισσότερους από το ΝΒΑ. Αν τελικώς δεν πάει ο Βεζένκοφ στον Πειραιά, τότε οι «ερυθρόλευκοι» το πιο πιθανό είναι να πάρουν έναν παίκτη στις θέσεις «2-3». Έναν σαν τον Εβαν Φουρνιέ, του οποίου τα ψωμιά τελείωσαν στο ΝΒΑ και είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Ευρώπη. Η κλάση του είναι δεδομένη, για την Ευρωλίγκα αυτός ο παίκτης θα είναι πολυτέλεια.

Αλλά δεν είναι μόνο το όνομα του Γάλλου, που έχει πέσει στο τραπέζι των Κυπελλούχων Ελλάδας. Ο Σβι Μίχαλιουκ, τον οποίο πολιόρκησε πέρυσι ο Παναθηναϊκός πριν πάει ο Ναν, είναι ένας ακόμη παίκτης, που αρέσει πολύ, ενώ εκείνος, που αρέσει πολύ όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά σε όλη την Ευρώπη είναι ο Σιμόνε Φοντέκιο. Μόνο, που είναι άγνωστο αν ο Ιταλός γκαρντ-φόργουορντ θα φύγει από το ΝΒΑ ενώ την ίδια ώρα έχει τραυματισμό, που, πάντως, δεν είναι πάρα πολύ σοβαρός.

Ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει τον Βεζένκοφ, αλλά κι αν δεν τον πάρει, δεν θα πέσει στον γκρεμό. Θα τον πονέσει, πάντως, επικοινωνιακά σε μία τέτοια περίπτωση αν ο Βούλγαρος πάει στον Παναθηναϊκό.

Τέτοιο δεύτερο χτύπημα μετά τον Σλούκα δεν θα το αντέξει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Αγγελόπουλοι, Μπαρτζώκας και σία έχουν τον δικό τους δρόμο, αλλά ο κόσμος σκέφτεται πολύ διαφορετικά.

Στην ΚΑΕ, πάντως, δεν ανησυχούν με τίποτα και θεωρούν ότι τα λάθη, που έγιναν φέτος στο ρόστερ, δεν θα επαναληφθούν. Θεωρούν επίσης ότι θα φτιαχτεί μία ομάδα, ικανή να χτυπήσει με αξιώσεις όλους τους τίτλους. Και θα μπορεί να πάρει περισσότερους από δύο τίτλους που πήρε φέτος.