Στο ΝΒΑ και στους Χόρνετς θα παραμείνουν και τη νέα σεζόν τόσο ο Βασίλιε Μίτσιτς όσο και ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι, σύμφωνα με τον Στιβ Κλίφορντ.

Ο προπονητής της ομάδας από τη Σάρλοτ βρέθηκε στο Βελιγράδι για το σεμινάριο «Ντούσαν Ίβκοβιτς», τονίζοντας ότι αμφότεροι δεν πάνε πουθενά κι ενώ ο Μίτσιτς έχει συνδεθεί με έντονο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

«Το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι δεν τους πήραμε νωρίτερα. Θα ήταν καλύτερο να τους είχαμε μαζί μας όλη τη χρονιά, είναι δύο παιδιά που ταιριάζουν στον οργανισμό μας. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Ποκουσέβσκι, επειδή απέδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει. Έκανε βήματα προς τα εμπρός και αυτό ήταν το σημαντικότερο, τώρα όμως πρέπει να έχει και συνέχεια.

Για τον Μίτσιτς η κατάσταση δεν ήταν εύκολη, όμως είχε θετική στάση όταν δεν έπαιζε και συνέχισε να δουλεύει σκληρά. Αυτό μου άρεσε περισσότερο απ' όλα, είναι τρομερός τύπος. Είναι έξυπνος, παίρνει καλές αποφάσεις, όλοι θέλουν να παίζουν μαζί του επειδή δεν είναι εγωιστής», είπε ο Κλίφορντ στη «Μοzzart».

Ο Μίτσιτς είχε στη σεζόν 2023-24 κατά μέσο όρο 10.8 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 6.2 ασίστ ανά 27.2 λεπτά σε 30 αγώνες, με τον Ποκουσέβσκι από την πλευρά του να μετρά 7.4 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ ανά 19.2 λεπτά σε 18 παιχνίδια.