Το εγκώμιο τόσο του Κέντρικ Ναν όσο και του Εργκίν Αταμάν έπλεξε ο Ντίνος Μήτογλου.

Μιλώντας στην εκπομπή «The Crossover» της Euroleague, ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού ανέφερε για τον Αμερικανό γκαρντ: «Όταν ήρθε ο Ναν έφερε ό,τι χρειαζόμασταν. Αυτό το δίδυμο, ο Σλούκας και ο Ναν. Ο Ναν πήρε μεγάλο βάρος από τους ώμους μας.

Έδειξε τι παίκτης είναι, πέρα από τρομερός άνθρωπος. Μας βοήθησε και ήταν το κομμάτι του παζλ που έλειπε για να ανεβάσουμε επίπεδο το παιχνίδι μας».

Για τον Τούρκο προπονητή ο άσος των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης είπε: «Από την πρώτη στιγμή, την πρώτη μέρα στην προετοιμασία που μαζευόμαστε όλοι μαζί. Ο κόουτς μας μαζεύει και λέει “ακούστε, δεν είμαστε εδώ για να παίξουμε, είμαστε εδώ για να κερδίσουμε τη Euroleague και το πρωτάθλημα”. Έδειχνε όποιον ήθελε, όποιον πίστευε. Σε θέλει και σε πιστεύει για κάποιο λόγο.

Ο κόουτς δε νοιάζεται για μεγάλα ή μικρά ονόματα. Είναι ρεαλιστής και ειλικρινής. Δεν φοβάται. Δεν φοβάται να πει την άποψή του. Μπορείς να δεις πόσο δυναμικός χαρακτήρας είναι. Όταν έχεις έναν προπονητή και χάνεις το πλεονέκτημα έδρα και σου λέει “θα πάμε στο Final Four”, το είπε με τόση αυτοπεποίθηση. Έχει νοοτροπία νικητή και μας ώθησε».

Τέλος, για το καθοριστικό τρίποντο που σημείωσε στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μήτογλου επισήμανε: «Θα το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ. Όταν πήρα την μπάλα και έκανα την προσποίηση, είχα 3-4 δευτερόλεπτα να πάρω την μπάλα και να σουτάρω. Κοιτάω καλά την ρακέτα για 1-2 δευτερόλεπτα.

Αφού ευστόχησα όλα έγιναν μαύρα. Είναι μία από αυτές τις στιγμές που “καθαρίζουν” το παιχνίδι. Μεγάλη νίκη για την ομάδα, τρομερό συναίσθημα».