Παίκτης του Ολυμπιακού και με τη βούλα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, καθώς οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν την απόκτησή του και έβαλαν μια περίπτωση "δύο σε ένα" στο ρόστερ τους.

Δηλαδή από τη μία έφεραν έναν γκαρντ που δημιουργεί πόντους για τον εαυτό του αλλά και για τους συμπαίκτες του, που στην καλή του μέρα μπορεί να γίνει game changer, ενώ από την άλλη πλευρά δεν πιάνει θέση ξένου καθώς έχει στην κατοχή του ελληνικό διαβατήριο.

Κι αυτό είναι που μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο Λιμάνι: Το σενάριο που αναφέρει ότι ο Μήτρου Λονγκ δεν έχει μέλλον στον Πειραιά και τη θέση του (ως ελληνικό διαβατήριο) θα πάρει ο Τάιλερ, άρα "χωράει" ένας ακόμα σουτέρ στο ρόστερ.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το νεότερο ρεπορτάζ για τις αυξημένες πιθανότητες να κατηφορίσει στον Πειραιά ο Λούκα Βιλντόζα αλλά και την επανεμφάνιση του Μίχαλιουκ στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, η θέση του γκαρντ στους Ερυθρόλευκους παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον - Γιατί στην εξισωση για αποχώρηση μπαίνει και ο Ουίλιαμ Γκος πια!

"Αυτό θα δώσει ο Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό - Άλλη κατάσταση στο Λιμάνι - Έλειπε από τον Ολυμπιακό"

Τι θα δώσει ο Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό, πόσο σημαντική είναι η έλευση του στην ομάδα του Μπαρτζώκα και τι άλλο θα χρειαστούν οι Ερυθρόλευκοι για να συμπληρώσουν το ρόστερ τους; Το sportdog επικοινώνησε με τον προπονητή Γιάννη Χριστόπουλο, προκειμένου να σχολάσει τις τελευταίες εξελίξεις.

"Είναι παίκτης που σίγουρα μπορεί να δώσει τη διάσταση που έλειπε από τους γκαρντ του υπάρχοντος ρόστερ", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση και σχολίασε για το γεγονός ότι στη Φενέρ δεν κατάφερε να δείξει την αξία του:

"Για να πούμε κάποια πράγματα θα πρέπει να γνωρίζουμε δεδομένα που μας είναι άγνωστα, τι συνέβη στη Φενέρ και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ο Ολυμπιακός όμως είναι άλλη κατάσταση, οικείο περιβάλλον, γνωρίζει τα δεδομένα ο Ντόρσεϊ και γνωρίζουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού τι να περιμένουν από εκείνον. Πολύ σημαντικό το περιβάλλον για να μπορέσει ένας ποιοτικός παίκτης να λειτουργήσει".

Τι θα δώσει στον Ολυμπιακό που δεν το είχε μέχρι τώρα η ομάδα;

"Μπορεί με ατομικές αποφάσεις να αλλάξει τα δεδομένα θετικά σε ένα παιχνίδι, κάτι που έλειπε από τον Ολυμπιακό. Δρώντας σε πεδίο ευνοϊκό μπορεί να βγάλει το ηγετικό επιθετικά παιχνίδι του. Έτσι όπως είναι φτιαγμένος ο Ολυμπιακός δεν θα υπάρξει πρόβλημα προσαρμογής ή χημείας με τους υπάρχοντες".

"Κι άλλος γκαρντ στον Ολυμπιακό - Αυτό είναι το πλεονέκτημα - Ξέρει ο Μπαρτζώκας"

Τι άλλο χρειάζεται ο Ολυμπιακός, με βάση και την εικόνα που έχουμε από τον Μπαρτζώκα;

"Έχει σίγουρα το πλεονέκτημα ότι υπάρχουν δεδομένα σε άμυνα και επίθεση ο Ολυμπιακός, είναι έτοιμη ομάδα. Άρα πινελιές χρειάζεται και ο Μπαρτζώκας ξέρει τι χρειάζεται".

Μπορεί να έρθει κι άλλος γκαρντ μετά τον Ντόρσεϊ;

"Νομίζω ότι θα έρθει ένας ακόμα γκαρντ, αλλά αυτό το ξέρει ο κόουτς Μπαρτζώκας. Θεωρώ ότι είναι κομμάτι που σχεδιασμού, αλλά αυτό αφορά κυρίως τον Μπαρτζώκα".


"Για αυτό θέλει Βιλντόζα ο Ολυμπιακός - Δεν θα χαλάσει τη χημεία αν έρθει και ο Μίχαλιουκ"

Υπάρχει στο ρεπορτάζ το όνομα του Βιλντόζα, με τη σημείωση ότι ήδη έχει κλείσει.

"Από τις αξιολογήσεις που έχουν γίνει στον Ολυμπιακό, είδαν πώς μπορεί να εμπλουτιστεί το ήδη υπάρχον υλικό και έφτασαν στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται παίκτης με πιο επιθετικό dna και ταλέντο για να πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες. Θεωρούν ότι αυτό είναι το ιδανικό αυτή τη στιγμή. Όλο το κομμάτι έχει να κάνει, αν ισχύει για τον Βιλντόζα, να δούμε αν είναι ο κατάλληλος ή όχι".

Πάντως στο ρεπορτάζ, μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και το όνομα του Μίχαλιουκ.

"Αυτό έχει να κάνει με το πώς έχει αξιολογηθεί και αν χωράει ως παίκτης ο Μίχαλιουκ στο ρόστερ. Η ομοιογένεια είναι η δυναμη του Ολυμπιακού και ο Μπαρτζώκας δεν πρόκειται να την χαλάσει".