Ο Ολυμπιακός άργησε λίγο να πάρει μπροστά αλλά έκανε πράγματα μαζεμένα και έτσι είναι πλέον σε καλή κατάσταση. Θα είναι σε πολύ καλύτερη όταν τελειώσει το θέμα Βεζένκοφ. Με τον Βούλγαρο πάουερ-φόργουορντ έχει δώσει τα χέρια και περιμένει να λυθεί το συμβόλαιό του στις ΗΠΑ, ώστε η συνεργασία τους να γίνει οριστική και επίσημη από κει και πέρα.

Μόλις γίνει αυτό (που είναι θέμα χρόνου) θα προχωρήσουν και τα υπόλοιπα ζητήματα. Ένα από αυτά θα είναι η αποχώρηση ενός εκ των Πετρούσεφ, Πίτερς. Ποτέ μην λες ποτέ αλλά αν αποκτηθεί ο Βεζένκοφ θα υπάρχουν έξι παίκτες στη φροντ-λάιν (Φαλ, Ράιτ, Μιλουτίνοφ, Πετρούσεφ και Πίτερς οι υπόλοιποι) και έξι παίκτες και τέτοιας ποιότητας είναι πολλοί για δύο θέσεις. Κάποιοι δεν θα παίζουν ή θα παίζουν λίγο και θα είναι δυσαρεστημένοι. Προκειμένου, λοιπόν, να μην υπάρξει τέτοιο σκηνικό, μόλις αποκτηθεί ο Βεζένκοφ κάποιος θα αποχωρήσει. Και τον Πίτερς άλλωστε και τον Πετρούσεφ τους θέλει σχεδόν όλη η Ευρωλίγκα. Δεν θα δυσκολευτούν, δηλαδή, να βρουν ομάδα.

Την ίδια ώρα μπορεί να υπάρξει και αποχώρηση του Σακίλ ΜακΚίσικ. Τον δυναμικό γκαρντ τον θέλει η Μονακό αλλά λόγω Βεζένκοφ δεν μπορεί να γίνει κάτι αυτή την στιγμή. Θα μπορεί να γίνει, όμως, όταν κλείσει ο Βούλγαρος στην ομάδα του Πειραιά.

Όταν, λοιπόν, οριστικοποιηθεί του Βεζένκοφ, τότε είναι πιθανό ο ΜακΚίσικ να πάει στη Μονακό και ο Ολυμπιακός να πάρει έναν γκαρντ από το ΝΒΑ. Αυτός δεν θα είναι ο Φουρνιέ ή ο Μίχαλιουκ, που και πάλι δεν θέλει να έρθει στην Ευρώπη.

Θα είναι, όμως, ένας από τους αρκετούς ΝΒΑers, που σκέφτονται να έρθουν στη «Γηραιά Ηπειρο». Όπως ο Φουρκάν Κορκμάζ, ο Τούρκος, που ψάχνει ακόμη ομάδα ή ο Κέβον Χάρις, που ήταν στους Ορλάντο Μάτζικ και παλιότερα είχε περάσει και από την Κροατία με την Ζαντάρ. Τέτοιον παίκτη δεν θα δυσκολευτούν να βρουν οι Πειραιώτες, αλλά για να τελειώσουν το ρόστερ τους, πρέπει πρώτα να λυθεί του Βεζένκοφ. Κάνουν υπομονή και θεωρούν ότι η ιστορία με τον Βούλγαρο θα έχει τακτοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιούλη, ίσως και νωρίτερα.