Ο Παναθηναϊκός απολαμβάνει ακόμη την γλυκιά γεύση που του άφησε το τελείωμα της σεζόν με την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος και κυρίως της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» από εκεί, που ήταν προτελευταίοι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση πήγαν μέσα σε δέκα μήνες περίπου στο αντίθετο άκρο και είναι φυσιολογικό τα συναισθήματά τους και να είναι έντονα και να διαρκούν πολύ.

Ο εφτάστερος έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο και μότο του είναι το «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Σε αυτό το πλαίσιο σκέφτεται και δουλεύει και στο εν λόγω μήκος κύματος ήταν και η πρώτη του μεταγραφή. Ο Λορένζο Μπράουν είναι κίνηση από το πάνω ράφι και αυξάνει ακόμη περισσότερο την ποιότητα της ομάδας. Με το που αποκτήσει και τον ψηλό που του λείπει ο Παναθηναϊκός, στα χαρτιά θα είναι το πρώτο φαβορί για την επόμενη Ευρωλίγκα.

Ποιος θα είναι όμως αυτός ο ψηλός; Ο Εργκίν Αταμάν έχει μαζέψει κάποια ονόματα και ετοιμάζεται να πάρει την τελική του απόφαση. Ηδη έχει αναφερθεί το όνομα του Λετονού Μπέρτανς από το ΝΒΑ, αλλά δεν είναι το μοναδικό, που βρίσκεται στη λίστα του Τούρκου προπονητή.

Ο Μπέρτανς είναι τρομερός σουτέρ, αλλά μόνο σίγουρο δεν είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει «4άρι». Ψάχνει κάτι πιο μέσα στην ρακέτα και τα μάτια του είναι περισσότερο στο ΝΒΑ παρά στην Ευρώπη.

Ο έμπειρος και με χρόνια θητείας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου Τζαβάλ ΜακΓκι θα μπορούσε να είναι μία λύση, αλλά ο Αταμάν θέλει περισσότερο έναν παίκτη, που να γνωρίζει και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Αν π.χ. μπορούσε να πάρει τον Ουσμάν Γκαρούμπα μάλλον δεν θα έλεγε όχι. Γιατί ο Ισπανός και πολλά περιθώρια βελτίωσης έχει και μπορεί να παίξει μέσα και έξω από το καλάθι. Και είναι και όνομα, που θα τονώσει ακόμη περισσότερο τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Συν τοις άλλοις τον ξέρουν άριστα ο Χουάντσο Eρνανγκόμεθ με τον Λορένζο Μπράουν από την Εθνική Ισπανίας. Ως παράδειγμα λέμε τον Γκαρούμπα αν και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Πάντως τον Ισπανό τον καλοβλέπει εδώ και πολύ καιρό η Ρεάλ.

Ο πλέον κατάλληλος για τον Παναθηναϊκό θα ήταν ο έτερος Χερνανγκόμεθ, ο Ουίλι, αλλά έχει συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα. Και δεν φεύγει. Όπως και να έχει οι «πράσινοι» στο τέλος θα πάρουν έναν ψηλό, που άπαντες θα τους αφήσει ικανοποιημένους.