Το καυτό θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών στον Ολυμπιακό είναι ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ αποδεσμεύτηκε από τους Σακραμέντο Κινγκς, καθώς έγινε trade στους Τορόντο Ράπτορς. Ο παίκτης όμως, ο οποίος δεν βλέπει με καλό μάτι να συνεχίσει στο NBA στον Καναδά, έδωσε τα χέρια με τον Ολυμπιακό και περιμένει να λυθεί το συμβόλαιό του στις ΗΠΑ, ώστε η συνεργασία τους να γίνει οριστική και επίσημη.

Το καυτό θέμα συζήτησης όμως παρουσιάζει και ένα καυτό ερώτημα! Τί θα γίνει με τον Πίτερς αν ο Ολυμπιακός πάρει Βεζένκοφ. Όπως ενημέρωσε προχθες η στήλη «Pick n' Scroll» του Sportdog.gr, μόλις οριστικοποιηθεί η επιστροφή του Βούλγαρου (που είναι θέμα χρόνου) θα προχωρήσουν και τα υπόλοιπα ζητήματα. Ένα από αυτά θα είναι η αποχώρηση ενός εκ των Πετρούσεφ, Πίτερς. Ποτέ μην λες ποτέ αλλά αν αποκτηθεί ο Βεζένκοφ θα υπάρχουν έξι παίκτες στη φροντ-λάιν (Φαλ, Ράιτ, Μιλουτίνοφ, Πετρούσεφ και Πίτερς οι υπόλοιποι) και έξι παίκτες και τέτοιας ποιότητας είναι πολλοί για δύο θέσεις. Κάποιοι δεν θα παίζουν ή θα παίζουν λίγο και θα είναι δυσαρεστημένοι. Προκειμένου, λοιπόν, να μην υπάρξει τέτοιο σκηνικό, μόλις αποκτηθεί ο Βεζένκοφ κάποιος θα αποχωρήσει. Και τον Πίτερς άλλωστε και τον Πετρούσεφ τους θέλει σχεδόν όλη η Ευρωλίγκα. Δεν θα δυσκολευτούν, δηλαδή, να βρουν ομάδα.

Ο Πίτερς πάντως είχε κάνει ένα τεράστιο άλμα την περσινή σεζόν. Την τελευταία χρονιά του Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό, ο οποίος αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκα, ο Πίτερς που ήταν στη σκιά του Βούλγαρου ήταν στη θέση 168 της Ευρωλίγκας με 4,6 πόντους και συνολικά 30 τρίποντα και μόλις 27 δίποντα. Τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από 19 αγωνιστικές, είχε 15,4 πόντους και κατατασσόταν όγδοος μεταξύ όλων των σκόρερ της Ευρωλίγκας, έχοντας ήδη 40 τρίποντα και 61 δίποντα. Έκανε δηλαδή ένα συγκλονιστικό άλμα 160 θέσεων, εδραιώνοντας τον ρόλο του στον Ολυμπιακό.

Πάντως η εφημερίδα «Κόκκινος Πρωταθλητής» θυμάται το ματς που Βεζένκοφ και Πίτερς είχαν παίξει μαζί στην ίδια σύνθεση. «Τα 60 λεπτά του τρόμου -Τί είχε συμβεί όταν Βεζένκοφ και Πίτερς είχαν αγωνιστεί μαζί στην ίδια πεντάδα», αναφέρει η «ερυθρόλευκη» εφημερίδα.