Αν και όλοι περιμένουν το… πολυπόθητο 5αρι, μπορεί ο Παναθηναϊκός να ασχοληθεί (και) για να φέρει 3άρι;

Γιατί πώς αλλιώς εξηγείται ο... ψίθυρος που υπάρχει για το πόσο καλός παίκτης είναι ο Σέμι Οτζελέγε και πόσο μπορεί να βοηθήσει στη θέση 3, ειδικά μετά τη σεζόν που έκανε στην Ευρωλίγκα με τη Βαλένθια. Θα μπορούσε αυτός ο παίκτης να προκαλέσει ντόμινο στο ρόστερ και να ανεβάσει μίση-μία θέση όλους τους παίκτες και να μην αποκτηθεί ψηλός; Δηλαδή να πάει ο Παπαπέτρου στο 4 και ο Μήτογλου στο 5; Αυτή είναι πολύ δημιουργική αλλά και την ίδια στιγμή αφαιρετική συλλογιστική.

Εμείς ας μείνουμε στο γεγονός ότι έχει συνδεθεί το όνομα του Οτζελέγε με τους Πράσινους. Την φετινή σεζόν είχε 12.9 πόντους και 4.9 ριμπάουντ μέσο όρο με 42.1% στα τρίποντα σε 23 λεπτά συμμετοχής στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ στην EuroLeague με τη Βαλένθια είχε 13.3 πόντους και 4.4 ριμπάουντ μέσο όρο με 47.1% στα τρίποντα σε 22 λεπτά συμμετοχής.

Ο ρόλος Βιλντόζα στον Ολυμπιακό

Πόλλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας έφερε τον Βιλντόζα στον Ολυμπιακό για λόγους επικοινωνίας, για να ξενερώσει τους Παναθηναϊκούς που είδαν την ομάδα τους να τον αποζημιώνει και έπειτα να υπογράφει στους Πειραιώτες. Ακόμα και αν ισχύει αυτό, ο coach B. δεν είναι ο προπονητής που θα λειτουργούσε με βάση αυτή την προοπτική αποκλειστικά. Γιατί ο Μπαρτζώκας έφερε τον Βιλντόζα στον Ολυμπιακό να γίνει ο νέος Κώστας Σλούκας της ομάδας: Να παίζει 20+ λεπτά, να είναι ο βασικός ο πικ εν ρολ χειριστής (που δεν μπορεί να το κάνει ο Ουίλαμ Γκος ή ο Τάιλερ Ντόρσεϊ), να βάζει 12+ πόντους δημιουργώντας παιχνίδι και για τον εαυτό του. Αυτά περιμένουν στο Λιμάνι. 

Αυτά περίμεναν πέρσι και στον Παναθηναϊκό βέβαια, αλλά ο Αταμάν ζήτησε να έρθει άλλος παίκτη τελικά στη θέση του. Κάπως έτσι φόρεσε την πράσινη φανέλα ο Ναν. Άσχετα αν στον Πειραια τα καταφέρει ή όχι, ο Βιλντόζα δεν ντύθηκε στα ερυθρόλευκα για ένα καπρίτσιο. Κάθε άλλο. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ακόμα κι αν τελικά δεν "βγει" ο Βιλντόζα, στις αρχές τού 2025 θα είναι έτοιμος ο Κινάν Έβανς...