Η μεγάλη μέρα έφτασε και ο κόσμος του Παναθηναϊκού χαμογέλασε καθώς έληξε το nba out του Κέντρικ Ναν και ο Αμερικάνος σούπερ σταρ θα συνεχίσει να φοράει τα «πράσινα». Στις τάξεις, ειδικά των φιλάθλων του «τριφυλλιού», υπήρχε μεγάλη αγωνία για το αν θα μείνει ο Ναν και όπως είναι φυσικό ανακουφίστηκαν όταν έμαθαν ότι ο έμπειρος γκαρντ «δεν θα πάει πουθενά, εδώ θα μείνει».

Οντως είναι μία τεράστια εξέλιξη για τους πρωταθλητές Ευρώπης, που δεν θα ήθελαν να χάσουν με τίποτα τον ίσως καλύτερό τους παίκτη. Πλέον είναι απόλυτα ασφαλείς και πολύ χαρούμενοι και χωρίς άγχος προχωράνε για το κλείσιμο του ρόστερ τους. Πως θα γίνει αυτό; Με την απόκτηση ενός ακόμη παίκτη, ενός ψηλού, που θα προστεθεί στη φρον-λάιν.

Πότε θα γίνει αυτό; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Από τους παίκτες, που υπάρχουν τώρα, δεν υπάρχει κάποιος που να αρέσει τρελά στον Εργκίν Αταμάν, ο οποίος θα περιμένει όσο χρειαστεί για να βρει τον εκλεκτό του. Αλλωστε έμεινε ο Μπαλτσερόφσκι, υπάρχουν ο Λεσόρ με τον Αντετοκούνμπο, υπάρχει ο Μήτογλου, οπότε υπάρχει μία ασφάλεια, τουλάχιστον για το ξεκίνημα της χρονιάς. Δεν υπάρχει, πάντως, περίπτωση να μην προστεθεί παίκτης στο ρόστερ. Θα προστεθεί και θα είναι πάρα πολύ καλός, πιθανότατα προερχόμενος από το ΝΒΑ.

Θέλετε ένα παράδειγμα; Ο Αταμάν θα έπαιρνε…χθες αν υπήρχαν διαθέσιμοι παίκτες όπως ο Τάις, ο Σάριτς ή ο Ουίλι Χερνανγκόμεθ. Τέτοιον παίκτη θέλει ο Τούρκος. Παίκτη αποδεδειγμένα πολύ καλό. Παίκτη, δηλαδή, που να μπορεί να κάνει πολύ καλά τα περισσότερα πράγματα στο παρκέ.

Τέτοιος ψηλός μπορεί να βγει τώρα μόνο από καραμπόλα σε Ευρωλίγκα ή ΝΒΑ. Αν δεν γίνει καραμπόλα, τότε ο Αταμάν θα περιμένει τα «κοψίματα» του ΝΒΑ τον Οκτώβρη, τότε, που θα προκύψουν ορισμένες πολύ καλές περιπτώσεις.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είναι ευχαριστημένος για το πως πάνε τα πράγματα ως τώρα και δηλώνει έτοιμος να ζήσει μεγάλες στιγμές και την επόμενη χρονιά, κάτι που ανέφερε πριν από λίγες ώρες και στα social media.