Ο Ολυμπιακός περιμένει τις εξελίξεις με τον Σάσα Βεζένκοφ, που λογικά δεν θα αργήσουν να έρθουν και την ίδια ώρα έχει τα μάτια του καρφωμένα στην αγορά. Και αυτό, γιατί μπορεί να χρειαστεί να πάρει ένα «3άρι». Μπορεί, δεν είναι σίγουρο. Αλλά πρέπει να είναι έτοιμος αν παρουσιαστεί αυτό το ενδεχόμενο.

Ο ασίσταντ κόουτς, Γιώργος Μποζίκας, είναι στο σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας και παρακολουθεί όσα γίνονται εκεί. Παράλληλα ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεσκονίζει την λίστα των free agents του ΝΒΑ, προσπαθώντας να βρει την καλύτερη δυνατή λύση.

Αυτή πιθανότατα να είναι ο Τούρκος Τσεντί Οσμάν, ο οποίος έχει ήδη πολλά χρόνια θητείας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Αλλά ο Οσμάν είναι πολύ δύσκολη περίπτωση. Ο πρώτος λόγος είναι ότι περιμένει να βρει ομάδα για να συνεχίσει στο ΝΒΑ και ο δεύτερος έχει να κάνει με τις οικονομικές του απολαβές. Αν, δηλαδή, αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη, το κασέ του θα είναι πολύ μεγάλο και ήδη ο Ολυμπιακός με τον Βεζένκοφ έχει ανοιχτεί οικονομικά πολύ. Και δύσκολα θα πάει να πάρει ένα ακόμη ακριβό συμβόλαιο.

Ετσι κοιτάζει και πιο φτηνές σε σχέση με τον Οσμάν (και τον κάθε Οσμάν) περιπτώσεις. Μία τέτοια μπορεί να είναι ο Τζόρνταν Νουόρα, που παλιότερα έπαιξε και στους Μπακς με τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο ή ο Τι Τζέι Ουόρεν, ο οποίος έπαιξε ελάχιστα παιχνίδια την χρονιά, που μας πέρασε, με τους Τίμπεργουλβς. Ο Ουόρεν δεν είναι ο παίκτης, που ήταν παλιότερα, αλλά ακόμη κι έτσι στην Ευρώπη εκτιμάται ότι θα κάνει την διαφορά.

Γενικώς πάντως ο Ολυμπιακός δεν αγχώνεται ιδιαίτερα καθώς στα μέσα Ιούλη, που βρισκόμαστε, έχει λύσει τα περισσότερά του θέματα. Εχει ενισχυθεί πολύ και αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μόλις τελειώσει οριστικά το θέμα του Βεζένκοφ. Οι Πειραιώτες τα δίνουν και θα τα δώσουν όλα προκειμένου να επιστρέψουν τόσο στη κορυφή της Ελλάδας όσο και σε αυτή της Ευρώπης.

Την χρονιά, που μας πέρασε, κατέκτησαν Σούπερ Καπ και Κύπελλο Ελλάδας, αλλά έπαθαν την ζημιά καθώς όχι μόνο έχασαν τους άλλους δύο τίτλους, τους μεγάλους, αλλά τους πήρε κιόλας ο μισητός τους εχθρός, ο Παναθηναϊκός.