Ο Παναθηναϊκός κράτησε τον Κέντρικ Ναν, ψάχνει για την τελευταία του κίνηση στο ρόστερ, αλλά τις τελευταίες ώρες κλέβει την παράσταση η ιστορία, που έχει προκύψει με τους Μπόστον Σέλτικς. Όλα ξεκίνησαν από τον προπονητή του «τριφυλλιού», Εργκίν Αταμάν, ο οποίος είπε: «Αν θέλουν οι Μπόστον Σέλτικς να λέγονται παγκόσμιοι πρωταθλητές, ας έρθουν να μας κερδίσουν στο ΟΑΚΑ».

Ο θρύλος του αμερικάνικου μπάσκετ, Σακίλ Ο΄ Νιλ, είδε με πολύ καλό μάτι αυτή την προοπτική και έκανε repost τη συγκεκριμένη δήλωση του προπονητή του Παναθηναϊκού. Με τους «πράσινους» από την πλευρά τους να απαντάνε στον Ο’ Νιλ, λέγοντας «Σακ, είμαστε πάντα έτοιμοι για οποιαδήποτε πρόκληση».

Με όλα αυτά ο κόσμος του Παναθηναϊκού (και όχι μόνο) έχει μπει στη πρίζα και ανυπομονεί να δει ένα τέτοιο παιχνίδι στην Ελλάδα. Είναι, όμως, εφικτό κάτι τέτοιο; Η απάντηση είναι πως όχι αυτή την στιγμή. Ο βασικός λόγος έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει γήπεδο στη χώρα μας να φιλοξενήσει ομάδα του ΝΒΑ. Οι ομάδες του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου δεν πάνε όπου κι όπου να παίξουν. Πάνε εκτός των άλλων σε γήπεδα που πληρούν των προϋποθέσεων του ΝΒΑ. Κάτι, που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Την σεζόν, όμως, 2025-2026 αν όλα κυλήσουν λογικά θα υπάρχει τέτοιο γήπεδο. Και αυτό θα είναι το ΟΑΚΑ. Το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων έχει ξηλωθεί και δεκάδες εργατών δουλεύουν καθημερινά ώστε να το κάνουν γήπεδο ΝΒΑ. ‘Η και ανώτερο ακόμη, όπως λένε άνθρωποι, που ξέρουν τι ετοιμάζεται.

Όταν, λοιπόν, το ΟΑΚΑ θα είναι έτσι όπως πρέπει να είναι, τότε μπορεί να αρχίσει συζήτηση για ένα τέτοιο παιχνίδι. Ο οργανισμός του ΝΒΑ θέλει να έρθει στη χώρα μας και να φέρει ομάδα από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Όλα, όμως, πρέπει να είναι στην εντέλεια. Και συν τοις άλλοις κάτι τέτοιο θέλει τον χρόνο του. Π.χ. τον Οκτώβριο του τρέχοντος χρόνου το ΟΑΚΑ αναμένεται να είναι έτοιμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τον Οκτώβριο του 2025 θα γίνει ματς με ομάδα του ΝΒΑ. Η διοίκηση του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη προγραμματίζει από πολύ νωρίς τι θέλει να κάνει, άρα και η Ελλάδα πρέπει να περιμένει τη σειρά της. Είναι στο πρόγραμμα αλλά δεν πρέπει να βιάζεται. Ας φτιαχτεί πρώτα το ΟΑΚΑ και μετά τα πράγματα θα μπουν σε μία σειρά. Στην Ελλάδα δεν έχουμε δει από κοντά ομάδα από την κορυφαία λίγκα του κόσμου. Κατά πως φαίνεται, όμως, δεν θα αργήσει να γίνει κάτι τέτοιο. Και μπορεί π.χ. να μην είναι τότε οι Σέλτικς. Μήπως, όμως, θα χαλάσει κανέναν αν έρθουν οι περίφημοι Λέικερς ή οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο;