Περιμένοντας τους Ολυμπιακούς αγώνες της Γαλλίας και την προσπάθεια της επίσημης αγαπημένης, τα μπασκετικά βλέμματα είναι στραμμένα στην Εθνική Νέων Ανδρών και στην εντυπωσιακή παρουσία, που έχει στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Ηδη πέρασε στην τετράδα και το Σάββατο θα αντιμετωπίσει την Γαλλία για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Από τους Γάλλους είχε χάσει στην πρώτη φάση του τουρνουά, αλλά πολύ δύσκολα. Κάτι, που σημαίνει ότι σε λίγες ώρες μπορεί να τους κερδίσει.

Την ίδια ώρα στο επίκεντρο της συζήτησης είναι τα τρία μεγάλα αστέρια της Νέων Ανδρών, ο Σαμοντούροφ, ο Ζούγρης και ο Καρακώστας. Ο Σαμοντούροφ είναι ο πιο γνωστός από όλους καθώς αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό. Είναι παίκτης με τεράστια προοπτική, που, όμως, στα 19 του δεν έχει παρουσιάσει την εξέλιξη, που θα περίμενε κανείς. Ειδικά σωματικά είναι πολύ πίσω. Ακόμη και έτσι, πάντως, στέκεται ικανοποιητικά και βοηθάει πολύ την Εθνική. Ο Εργκίν Αταμάν έχει πει ότι του χρόνου θα του δώσει πολύ χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Ο Σαμοντούροφ έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι του 2028. Αν το ολοκληρώσει, θα έχει πάρει όλο αυτό το διάστημα από τους «πράσινους» κοντά στα 2 εκ. ευρώ.

Ο Ζούγρης από την άλλη ανήκει στο Περιστέρι αλλά οι σειρήνες ηχούν για τα καλά. Και από την Ευρώπη και από αμερικάνικα πανεπιστήμια. Κάποια στιγμή είχε φτάσει κοντά στον Ολυμπιακό, αλλά η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε. Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο (π.χ. να επανέλθει ο Ολυμπιακός), ο Ζούγρης θα παίξει και τη νέα χρονιά στο Περιστέρι, έχοντας, όμως, μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Οσον αφορά στον Γιάννη Καρακώστα παλιότερα έπαιζε στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού, αλλά και στη πρώτη ομάδα του Λαυρίου. Το ξεπέταγμα το έκανε την χρονιά, που μας πέρασε, παίζοντας στην ομάδα του Παπάγου με προπονητή τον πατέρα του. Εδώ και μερικές μέρες πήρε μεταγραφή για το Μαρούσι, παρότι τον ήθελαν πιο φημισμένες ομάδες, όπως είναι ο Πανιώνιος. Είναι παιδί, που ξέρει καλά την θέση του πλέι-μέικερ, παράλληλα, όμως, θέλει να ακολουθήσει και την ιατρική.

Αυτή η Εθνική Νέων Ανδρών έχει ήδη πετύχει με την πρόκρισή της στην τετράδα. Εδώ, που έχει φτάσει όμως θέλει τα πολύ καλύτερα. Δηλαδή να πάρει το χρυσό. Η Γαλλία είναι πιο ποιοτική και αθλητική ομάδα, αλλά αυτή η Νέων Ανδρών έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει μία ακόμη υπέρβαση.