Οι μεταγραφές συνεχίζονται στην Ευρωλίγκα, ακόμη, όμως, υπάρχουν κενά σε πολλές ομάδες. Μεταξύ αυτών είναι και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει τα ρόστερ τους.

Το καλό για όλες αυτές τις ομάδες είναι ότι η αγορά είναι πλούσια: όχι αυτή της Ευρώπης, αλλά εκείνη του ΝΒΑ. Ολοένα και περισσότεροι παίκτες από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη έρχονται τελευταίως στην Ευρώπη και ο αριθμός όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται μεγαλύτερος.

Ο Πάτρικ Μπέβερλι είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Μετά από πολλά χρόνια στο ΝΒΑ επιστρέφει στην Ευρώπη και μάλιστα θα παίξει όχι στην Ευρωλίγκα, αλλά στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Ο Μπέβερλι είχε παίξει παλιότερα στον Ολυμπιακό αλλά και στην Σπαρτάκ Αγιάς Πετρούπολης.

Θα είναι μεγάλη υπόθεση για την Ευρωλίγκα αν μπορέσει να προσθέσει στη βιτρίνα της παίκτες, όπως ο Φουρκάν Κορκμάζ, ο Τσεντί Οσμάν και ο Ντάβις Μπέρτανς. Πρόκειται για τρεις πολύ καλούς παίκτες, που αυτή την στιγμή παραμένουν χωρίς ομάδα μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας στο ΝΒΑ.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτοί, που του χρόνου μπορεί να παίζουν στην Ευρώπη. Είναι κι άλλοι πολλοί και σημαντικά ονόματα επίσης. Μάλιστα κάποια στιγμή μπορεί να γίνει διαθέσιμος για να επιστρέψει και αυτός στη «Γηραιά Ηπειρο» ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Ο 32χρονος φόργουορντ είναι ελεύθερος αλλά ως γνωστόν έχει τραυματιστεί σοβαρά. Πριν φύγει, όμως, το 2024 αναμένεται να έχει αποθεραπευθεί και ως εκ τούτου θα μπει στην δράση. Το ερώτημα είναι αν θα θελήσει να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ στις ΗΠΑ ή θα αποφασίσει να γυρίσει στα κανονικά του μέρη. Αν αποφασίσει το δεύτερο, εκτιμάται ότι οι «αιώνιοι» δεν θα μείνουν αδιάφοροι, έστω και αν θα έχουν συμπληρώσει τα ρόστερ τους.

Όπως και να έχει, ένας υγιής Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν θα αργήσει να βρει ομάδα. Δεν είναι μόνο ότι έχει το όνομα, έχει και την χάρη, αφού είναι ένας παίκτης, που δίνει πολλά πράγματα μέσα και έξω από το παρκέ. Προσφέρει με την άμυνά του και την αυτοθυσία του, παράλληλα, όμως, είναι θετικός αγωγός και βοηθάει πολύ μία ομάδα να έχει εξαιρετικά αποδυτήρια.