Ο Παναθηναϊκός έχει περάσει σε άλλη διάσταση και αυτό φαίνεται ολοκάθαρα κάθε μέρα, που περνάει. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν σταματάει να σκέφτεται πράγματα που θα κάνουν την ομάδα του ολοένα και καλύτερη. Ολοένα και πιο ελκυστική. Και δεν μιλάμε μόνο για τα αγωνιστικά θέματα. Μιλάμε και για όσα εκπληκτικά σχεδιάζονται και γίνονται για καταστάσεις έξω από το παρκέ. Η ιδέα του Παναθηναϊκού σταδίου για το «Παύλος Γιαννακόπουλος» είναι η κορυφή της δουλειάς, που γίνεται. Είναι κάτι, που ξεπερνάει τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα. Και αυτό θα το καταλάβουν όλοι μόλις έρθει η ώρα, που θα γίνει το μεγάλο αυτό παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Παρτίζαν.

Πριν από λίγές ώρες τα παναθηναϊκά όνειρα πήραν συνέχεια με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να ανακοινώνει την υπογραφή νέου συμβολαίου με τον Εργκίν Αταμάν για τρία ακόμη χρόνια. Μέχρι, δηλαδή, το καλοκαίρι του 2027. Ναι, υπήρχε συμβόλαιο μέχρι το 2025, αλλά το αφεντικό της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι απόλυτα ευχαριστημένο από τον Τούρκο (και δεν θα μπορούσε να μην είναι) και έτσι έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, κρατώντας τον για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα.

Οι εκπλήξεις στο «τριφύλλι» θα έχουν και συνέχεια. Το ΟΑΚΑ μεταμορφώνεται σε γήπεδο ΝΒΑ, οι χορηγοί σκάνε ο ένας μετά τον άλλον, το παιχνίδι με τους Σέλτικς ή άλλη ομάδα από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου θα γίνει κάποια στιγμή.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού βέβαια έχει το δικό του κομμάτι, που έχει να κάνει με την τελευταία μεταγραφή, που θα γίνει. Φοβούνται οι φίλαθλοι της ομάδας μήπως το ρόστερ τελειώσει με την ανανέωση του Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι. Όχι, δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Απλά ο Αταμάν το ψάχνει πολύ γιατί θέλει να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή. Αν υπήρχαν διαθέσιμοι ο Σάριτς με τον Τάις, θα έπαιρνε…χθες έναν από τους δύο. Δεν θέλει ο Τούρκος προπονητής να πάρει παίκτη για να πάρει.

Ισως να περιμένει κάποιον από το ΝΒΑ, που αυτές τις μέρες είναι σε δίλημμα. Αν θα μείνει εκεί, δηλαδή, ή θα έρθει στην Ευρώπη. Έναν παίκτη σαν τον Λετονό Μπέρτανς ή τον Αντονι Γκιλ (πρώην της Χίμκι και της Βαλένθια) παρότι λέχθηκε πριν από μέρες για τον τελευταίο ότι δεν θέλει να έρθει στην Ευρώπη.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει ψηλό και θα είναι εγνωσμένης αξίας. Και έτσι θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το ρόστερ και θα είναι δίχως άλλο το πρώτο φαβορί για τη κατάκτηση της Ευρωλίγκας.