Ο 28χρονος άσος, που στις 5 Αυγούστου θα γίνει 29 ετών, έφυγε το περασμένο καλοκαίρι από τους Πειραιώτες ως το καλύτερο 4άρι που υπήρχε στην Ευρωλίγκα - Σούπερ επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας του, έμενε στο παρκέ για πολύ χρόνο, δημιουργούσε πόντους για τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του.

Αν σε αυτά προσθέσουμε και το ελληνικό διαβατήριο που έχει στην κατοχή του (και θα φέρει κάποιες εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες στο Λιμάνι), ο Σάσα δίχως άλλο είναι ο,τι καλύτερο θα μπορούσε να φέρει από την παγκόσμια αγορά ο Ολυμπιακός. Δεν υπάρχει ομάδα στην Ευρώπη που να μην τον ήθελε στο ρόστερ της, αλλά την ίδια στιγμή δεν υπάρχει κι άλλη ομάδα στην Ευρώπη που θα μπορούσε να υπογράψει ο Σάσα.

Δεν είναι μόνο το ηγεμονικό και κλειστό συμβόλαιο που του πρόσφεραν οι Ερυθρόλευκοι - Αυτό θα μπορούσε να το βρει και αλλού. Είναι ο σεβασμός που έδειξαν προς το πρόσωπό του και το περασμένο αλλά και το φετινό καλοκαίρι οι Αγγελόπουλοι και ο Μπαρτζώκας. Κι αυτό ήταν κάτι που, φυσικά, μέτρησε πολύ.

Τα σενάρια για τη συνέχεια είναι πολλά, καθώς η παρουσία τού Βεζένκοφ προφανώς και δημιουργεί άλλα δεδομένα στο ρόστερ. Η θέση 4 είναι καλυμμένη κατά 35+ λεπτά σε κάθε παιχνίδι, με αποτέλεσμα να υπάρχουν... θεματάκια που αφορούν τους Πετρούσεφ και Πίτερς. Ή μήπως όχι;

Γιατί από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν σκοπεύουν να αφήσουν κανέναν παίκτη από το υπάρχον ρόστερ να φύγει - Η αναφορά γίνεται για τους παίκτες που είναι κρίσιμοι για τον Μπαρτζώκα. Αυτό είναι το ρεπορτάζ που κυκλοφορεί, άσχετα αν κάποιος τελικά επιμείνει πολύ για την αποχώρησή του και ανατραπούν τα δεδομένα.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να μαρκάρουμε θέσεις κ.λπ., ποιος θα παίξει πού, εμείς απλώς αναφέρουμε το ρεπορτάζ που αναφέρει ότι από την ΚΑΕ δεν σκοπεύουν να αφήσουν κάποιον να φύγει. Αλλά εδώ που τα λέμε ο Πετρούσεφ που θέλει να παίζει ως 5άρι μπορεί να βρει χώρο ανάμεσα σε Μιλουτίνοφ και Φαλ (που λόγω του όγκου τους χρειάζονται πολύ καλή διαχείριση), ο Πίτερς να γίνει διάδοχη κατάσταση στη θέση 3 (και να παίρνει χρόνο στη θέση 4 όταν δεν παίζει ο Βεζένκοφ).

Θα ρωτήσει κάποιος, βέβαια, τι θα γίνει με τον Μόουζες Ράιτ, που ήρθε με μικρό συμβόλαιο στη μέση τής σεζόν και απέδειξε ότι είναι ψηλός για την Ευρωλίγκα. Υπήρχε η σκέψη να μεταφερθεί στη θέση 4, καθώς έχει καλό σουτ και θα μπορούσε να δίνει ανάσες στον Βεζένκοφ. Αλλά αυτό σημαίνει ότι ο Πίτερς θα είναι αποκλειστικά 3άρι. Κακή λύση; Καθόλου! Ειδικά αν γράψουμε για τρίτη φορά το ρεπορτάζ που υπάρχει αυτή τη στιγμή για τις εξελίξεις μετά την έλευση του Βεζένκοφ: Οι Πειραιώτες δεν σκοπεύουν να αφήσουν κανένα παίκτη να φύγει....