Ηρεμία υπάρχει το τελευταίο διάστημα στα μεταγραφικά Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, δεδομένου ότι και στα δύο στρατόπεδα δεν υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα. Ή μήπως όχι; Γιατί η αλήθεια είναι ότι στους Πράσινους είχε δοθεί εξαιρετική σημασία στο θέμα τής παραμονής τού Κέντρικ Ναν, άρα ήθελαν οπωσδήποτε να περάσει η 15η Ιουλίου για να υπάρξει ηρεμία, ενώ στον Ολυμπιακό όλα περιστρέφονται γύρω από τον αστερισμό τού Σάσα Βεζένκοφ.

Παρόλα αυτά θα μπορούσαμε να πούμε δύο-τρία πραγματάκια και για τις δύο ομάδες. Αρχικά για τους Πράσινους, το θέμα που τους απασχολεί είναι ο ψηλός. Ο παίκτης που θα έρθει και να είναι... Μπαλτσερόφσκι: Δηλαδή θα έχει καλό κορμί για τη θέση 5 (έστω κι αν είναι 4άρι που θα ακουμπάει και στη θέση 5) και, κυρίως, θα μπορεί να σουτάρει από μακριά. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε, λοιπόν, είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει εντοπίσει αυτόν τον παίκτη. Και βρίσκεται σε μια short list με άλλους δύο ψηλούς.

Μην περιμένετε να γράψουμε ονόματα, δεν είναι η εποχή, τώρα, για τέτοια πράγματα καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψουν συμφωνίες. Εσείς κρατήστε ότι ο Παναθηναϊκός έχει εντοπίσει εδώ και 10-15 μέρες τον ψηλό που τον ενδιαφέρει, μαζί με δύο ακόμα περιπτώσεις, και θα κινηθεί αναλόγως.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, όλα θα κριθούν γύρω από το πότε θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία με τον Βεζένκοφ. Γιατί, μοιραία, η έλευσή του θα επηρεάσει το υπάρχον ρόστερ - Λέγε με Πετρούσεφ και Πίτερς. Η πληροφορία που κυκλοφορεί αναφέρει ότι ο Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του έχουν ήδη εντοπίσει την περαιτέρω ενίσχυση, μετά το ντόμινο μάλιστα που θα φέρει η έλευση του Σάσα. 

Σε ομάδα, μάλιστα, που φοράει κόκκινες φανέλες. Και σορτσάκια. Και δεν συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά εκεί που το basketball είναι μύθος. Δεν είναι 3αρο-4άρι, πιο κοντός είναι. Έτσι, για να σας προϊδεάζουμε λίγο...