Μία από τις ομάδες, που βρίσκονται στην αγορά, είναι και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος συνεχίζει να ψάχνει ψηλό. Χθες μάλιστα που «κόπηκε» ο Μπρούνο Φερνάντο από τους Ατλάντα Χοκς αναπτύχθηκε φημολογία για τον Ανγκολέζο σέντερ και τους «πράσινους». Οι τελευταίοι έχουν 2-3 περιπτώσεις στο μυαλό τους και μένει να φανεί πότε θα κάνουν τη κίνησή τους.

Αυτό, που δεν χωράει αμφιβολία είναι ότι ολοένα και περισσότεροι παίκτες από το ΝΒΑ έρχονται στην Ευρώπη. Αυτό συμβαίνει λόγω του νέου καθεστώτος, που υπάρχει εδώ και καιρό με τα συμβόλαια στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη. Παίκτες, που άλλες εποχές, θα έβρισκαν μικρά συμβόλαια στο ΝΒΑ δεν μπορούν πλέον και έτσι αποφασίζουν να κινηθούν υπερατλαντικά. Ένα από τα πλέον πρόσφατα παραδείγματα είναι ο Ντουέιν Ουάσινγκτον, ο οποίος θα παίξει στην Παρτίζαν, αλλά και ο Τσιμέζι Μέτου, που πήγε στην Μπαρτσελόνα.

Αλλά θα υπάρξουν κι άλλοι παίκτες, που θα τους ακολουθήσουν.

Τα ονόματα, που ακούγονται, είναι και πολλά και καλά και σαφώς θα βελτιώσουν την ποιότητα τόσο των εγχώριων πρωταθλημάτων, όσο και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς είναι ένας από τους παίκτες αυτής της κατηγορίας. Στα 36 του θα είναι μία μεγάλη ατραξιόν για την Ευρώπη ο Σέρβος γίγαντας των 224 εκατοστών.

Ο Τούρκος Ομέρ Γιουρτσεβέν «κόπηκε» προ ημερών από τους Γιούτα Τζαζ και αναμένεται με αγωνία η απόφαση για το μέλλον του.

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ένα δικό μας παιδί, όντας παλιός παίκτης του Ολυμπιακού, είναι κι αυτός στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η Παρτίζαν τον θέλει πολύ, ο ίδιος ψάχνει κάτι ακόμη στο ΝΒΑ.

Τέλος ο Λούκα Σάμανιτς (φώτο κάτω) είναι ένας ακόμη παίκτης, που μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη. Κάποια στιγμή είχε ακουστεί για τον Παναθηναϊκό, προ ημερών το όνομά του αναφέρθηκε για την Μπασκόνια.

Και υπάρχουν πέρα από αυτούς κι άλλοι παίκτες στο ΝΒΑ, που θα ξεμείνουν και ίσως έρθουν στην Ευρώπη. Κάτι, που μόνο καλό κάνει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με τους φίλους του Παναθηναϊκού να περιμένουν να ακούσουν ευχάριστα νέα τις επόμενες μέρες και αυτούς του Ολυμπιακού να περιμένουν ίσως μία ακόμη έκπληξη.