Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη κίνηση στα μέσα της σεζόν, που μας πέρασε, προχωρώντας στην απόκτηση του Φίλιπ Πετρούσεφ. Ο Σέρβος πάουερ-φόργουορντ είχε πάει στο ΝΒΑ να δοκιμάσει την τύχη του αλλά δεν τα κατάφερε. Πήγε κάποια στιγμή και στους Σακραμέντο Κινγκς, παρέα με τον Σάσα Βεζένκοφ, δεν μπόρεσε, όμως, ούτε εκεί να στεριώσει. Με αποτέλεσμα οι Κινγκς να του δείξουν την πόρτα της εξόδου και ο Ολυμπιακός, που παρακολουθούσε τις εξελίξεις, να κινηθεί γρήγορα και να πάει να τον πάρει.

Ο Πετρούσεφ βοήθησε αρκετά τον Ολυμπιακό στη περσινή σεζόν παρότι δεν είχε ξεκινήσει την χρονιά στον Πειραιά.

Τώρα ο 24χρονος Σέρβος κάνει σπέσιαλ εμφανίσεις στους Ολυμπιακούς αγώνες και δείχνει ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο καλύτερος γίνεται.

Με την απόκτηση του Βεζένκοφ, αναπτύχθηκε φιλολογία ότι ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει στην απομάκρυνση του Πετρούσεφ, γιατί «δεν χωράνε όλοι». Όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει καθώς όλοι βλέπουν ότι ο Σέρβος είναι ένα άλογο που δεν έχει σταματημό. Με κάποιον άλλον παίκτη του Ολυμπιακού ίσως γίνει κάτι (που και πάλι πολύ δύσκολο θα είναι), με τον Πετρούσεφ αποκλείεται. Γιατί εκτός των άλλων είναι και ένας παίκτης που μπορεί να παίξει και «4» και «5». Κάτι, που δεν μπορεί να κάνει άλλος ψηλός του Ολυμπιακού.

Αυτό, που περιμένουν όλοι πλέον είναι αν θα γίνει αλλαγή του Σακίλ ΜακΚίσικ. Κάποια στιγμή τον Αμερικάνο τον ήθελε η Μακάμπι και η Μονακό. Και ο Ολυμπιακός είχε σταμπάρει από την πλευρά του κάποιες περιπτώσεις από το ΝΒΑ.

Το θέμα, όμως, τις τελευταίες μέρες δεν δείχνει να προχωράει. Μένει να φανεί αν έχει τελειώσει αυτό το ενδεχόμενο ή θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες.

Ο Ολυμπιακός φέτος το καλοκαίρι έκανε μεγάλες κινήσεις και είναι και πάλι από τα φαβορί για να πάει στο φάιναλ-φορ. Αυτό, που μένει να δούμε είναι αν θα αρχίσει την σεζόν με το τρέχον ρόστερ ή θα κάνει μία από τις αλλαγές, που προαναφέραμε.