Ο Φιλίπ Πετρούσεφ έκανε πολύ καλό τουρνουά με την Σερβία στη Γαλλία και αύξησε ακόμη περισσότερο τις μετοχές του στο μπασκετικό χρηματιστήριο. Ηταν ό, τι καλύτερο αυτό για τον Σέρβο πάουερ-φόργουορντ του Ολυμπιακού, καθώς είχε μία περιπετειώδη χρονιά. Πήγε το προηγούμενο καλοκαίρι με μεγάλα όνειρα στο ΝΒΑ, αλλά έφαγε τα μούτρα του και σε σύντομο χρονικό διάστημα γύρισε στην Ευρώπη, πηγαίνοντας στον Πειραιά.

Πήγε στους Σίξερς, έπαιξε ελάχιστα και πήρε τον δρόμο για τους Κλίπερς. Εκεί έμεινε πιο ελάχιστα με τους Κινγκς να είναι ο επόμενός του σταθμός. Ούτε εκεί, όμως, στέριωσε και ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ευκαιρία, παίρνοντάς τον στην ομάδα του.

Με τον Ολυμπιακό ο Πετρούσεφ έκανε πολύ καλές εμφανίσεις και όπως αναφέραμε έδωσε ανάλογη συνέχεια στους Ολυμπιακούς αγώνες της Γαλλίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου οι Σέρβοι έγραψαν ότι ο συμπατριώτης τους θα πάει ως δανεικός στον Ερυθρό Αστέρα κάτι, που ο Ολυμπιακός διέψευσε. Αλλωστε εδώ και καιρό οι Αγγελόπουλοι έχουν πει ότι το ρόστερ έχει κλείσει: ούτε θα αποκτηθεί κανείς, ούτε θα φύγει κάποιος.

Το πως θα παίξουν έξι πολύ καλοί ψηλοί μαζί αυτό θα φανεί πως θα το καταφέρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος όπως και όλοι στον Πειραιά θα μαζευτούν τις επόμενες μέρες για να ξεκινήσουν προετοιμασία.

Δεν αποκλείεται, πάντως, παρά τις διαψεύσεις και τα συναφή κάτι να γίνει πιο μετά. Να φύγει, δηλαδή, κάποιος παίκτης, αλλά να μην αποκτηθεί άλλος. Τουλάχιστον να μην αποκτηθεί ξένος παίκτης, αφού υπάρχει φημολογία ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει κάποιον Ελληνα συμπληρωματικό. Του έφυγε ο Αμπόσι και ο Ροζακέας για την Αμερική, έφυγε ο Λούντζης, ο Τανούλης πήγε δανεικός στο Μαρούσι, μάλλον χρειάζεται ένα ακόμη Ελληνόπουλο. Και ο Ολυμπιακός, που δίνει σημασία τα τελευταία χρόνια στα τμήματα υποδομής του, δεν αποκλείεται να πάρει κανέναν πολύ πιτσιρικά.

Ολων τα βλέμματα (όχι μόνο του Ολυμπιακού) είναι στραμμένα στον Χρυσόστομο Χατζηλάμπρου, που κάνει «όργια» με την Εθνική Παίδων, αλλά ο 16χρονος δεν μπορεί να φύγει φέτος από τον Αρη. Το απόγευμα του Σαββάτου ο νεαρός έβαλε 33 πόντους (8/14 τρίποντα, 12 ριμπάουντ και 2 ασίστ) απέναντι στην Κροατία στο πλαίσιο του Ευρωμπάσκετ και έκανε όλο τον μπασκετικό κόσμο να μιλάει για αυτόν. Ο παίκτης, όμως, από την Χίο ανήκει στον Αρη και είναι πιθανό κάποια στιγμή ο Γιάννης Καστρίτης να τον εμφανίσει και στην ομάδα των Ανδρών.

Είναι πολύ μεγάλο ταλέντο ο μικρός και έχει σουτ που «σκοτώνει». Αλλά προς το παρόν δεν μετακινείται από την Θεσσαλονίκη.