Πλήθος λύσεων έχει στα χέρια του ενόψει τής νέας αγωνιστικής περιόδου ο Γιώργος Μπαρτζώκας, καθώς ο προπονητής τού Ολυμπιακού είχε αφενός την ευτυχία να δει τον Σάσα Βεζένκοφ να επιστρέφει στο Λιμάνι. Αφετέρου ένα ευρύτερα γεμάτο ρόστερ σε όλες τις θέσεις - Τόσο στους κοντούς όσο και στους ψηλούς.

Ειδικά στους γκαρντ υπάρχει υπεραριθμία, με πολλά και σημαντικά πρόσωπα, αν και είναι σαφές ότι πολλές ομάδες τής Ευρωλίγκας τη νέα σεζόν θα έχουν αρκετούς γκαρντ στην 5άδα τους κατά διαστήματα τη νέα αγωνιστικη περίοδο.

Οι Πειραιώτες έχουν στη διάθεσή τους τούς Γουόκαπ, που είχε υποχρεώσεις μέχρι αργά το καλοκαίρι με την εθνική ομάδα, Ουίλιαμ Γκος και Λαρεντζάκη από πέρσι, αλλά και τους Ντόρσεϊ, Βιλντόζα και Έβανς που ήρθαν το καλοκαίρι του 2023. Με τον τελευταίο να αναμένεται να είναι έτοιμος στα τέλη τού 2024-αρχές του 2025.

Υπάρχει όμως ένας ακόμα γκαρντ, ο έβδομος του ρόστερ, που ο Γιώργος Μπαρτζώκας περιμένει πολλά από εκείνον φέτος. Τόσο λόγω της εμπειρίας και των ικανοτήτων του, όσο και μετά από επαφές που είχε μαζί του: Ο Μήτρου Λονγκ! Που μπορεί να μην είναι παίκτης που θα φέρει τα πάνω κάτω στους γκαρντ σε ομάδα στο επίπεδο του Ολυμπιακού, παρόλα αυτά η φετινή σεζόν θα είναι διαφορετική από την περσινή για εκείνον.

Αρχικά να πούμε ότι ο παίκτης έχει στη κατοχή του ελληνικό διαβατήριο, κι αυτό τον κάνει σούπερ πολύτιμο στην ομάδα! Έπειτα φέτος θα κάνει κανονικά προετοιμασία με την ομάδα, ενώ ήδη μέσα στο καλοκαίρι έχει ρίξει εξτρα δουλειά μόνος του για να παρουσιαστεί πιο έτοιμος από ποτέ.

Άλλωστε, στα παιχνίδια της Basket League αναμένεται να τραβήξει κουπί ο Μήτρου Λονγκ και, φυσικά, να δώσει βοήθειες όποτε του ζητηθεί στην Ευρωλίγκα. Ο Μπαρτζώκας περιμένει ότι ο παίκτης θα γίνει εσωτερική μεταγραφή για τους Πειραιώτες ο πεπειραμένος γκαρντ, καθώς είναι ικανός χειριστής της μπάλας, καλός σουτέρ, διαθέτει γρήγορο πρώτο βήμα. Ειδικα όσο λείπει ο Έβανς θα έχει πολλές πιθανότητες για να αποδείξει την αξία του...