Ο Παναθηναϊκός έχει ουσιαστικά ολοκληρώσει το ρόστερ του και μένει μόνο το τυπικό του πράγματος. Εχει συμφωνήσει, δηλαδή, με τον Τούρκο πάουερ-φόργουορντ Ομέρ Γιουρτσεβέν και μόλις πέσουν οι υπογραφές και υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση, θα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα σεζόν. Εκεί, όπου οι πρωταθλητές Ευρώπης θα τα δώσουν όλα προκειμένου να διατηρήσουν τα κεκτημένα: να πάρουν, δηλαδή, και πάλι το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα. Αλλά βέβαια απώτερος στόχος τους είναι να τα πάρουν όλα, και το Κύπελλο δηλαδή αλλά και το Σούπερ Καπ. Αν και όπως έχει πει ο Εργκίν Αταμάν οι σοβαροί στόχοι είναι το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα.

Οσον αφορά στο ρόστερ του σε σχέση με το μέλλον ο εφτάστερος έχει ελάχιστες εκκρεμότητες πλέον.

Ο Σλούκας έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026, όπως και ο Ναν με τον Γκραντ. Ο Λορέντζο Μπράουν υπέγραψε τριετές, μέχρι δηλαδή το καλοκαίρι του 2027. Κάτι, που ισχύει και για τον Μάριους Γκριγκόνις. Ο Χουάντσο έχει συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι αλλά δεν προβληματίζει πολύ η περίπτωσή του. Αν τον χρειαστεί ο Παναθηναϊκός θα τον κρατήσει καθώς ήδη του δίνει πάρα πολλά χρήματα, που δύσκολα άλλη ευρωπαϊκή ομάδα θα του δώσει. Ακόμη και η Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα.

Στην ουσία, δηλαδή, η μόνη σοβαρή εκκρεμότητα είναι ο Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ είναι μαζί με τον Εντι Ταβάρες οι κορυφαίοι ψηλοί της Ευρώπης. Το ξέρουν όλοι αυτό, το ξέρει ο Λεσόρ, το ξέρει ο Παναθηναϊκός, το ξέρουν και οι πέτρες.

Οι φίλοι του «τριφυλλιού» ρωτάνε αν έχει γίνει κάτι με προσπάθεια επέκτασης του συμβολαίου, αλλά προς το παρόν δεν έχει συμβεί κάτι. Ο Λεσόρ πριν από μερικές μέρες έριξε μία σπόντα προς το ΝΒΑ, ότι το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό δηλαδή λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Μάλιστα οι Νικς του είχαν χτυπήσει και φέτος την πόρτα πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο Παναθηναϊκός, όπως έχει λύσει όλα τα ανάλογα με του Λεσόρ θέματα, εκτιμάται ότι πολύ δύσκολα δεν θα λύσει κι αυτό. Όταν κρίνει πως είναι ώριμα τα πράγματα, θα κάνει την κομβική του κίνηση. Από κει και πέρα οι Νικς, όπως αναφέραμε, ήθελαν φέτος τον Λεσόρ, αλλά του χρόνου μπορεί να μην τον θέλουν. Δεν θα είναι εύκολο επίσης ο Γάλλος να κάνει τρομερή χρονιά σαν την περυσινή. Και εξάλλου του χρόνου θα είναι 30 ετών, κάτι, που δεν του απαγορεύει να πάει στο ΝΒΑ, παράλληλα, όμως, δεν είναι κι εύκολο.

Και συν τοις άλλοις ο Λεσόρ θέλει να είναι πρωταγωνιστής. Στον Παναθηναϊκό είναι και θα είναι. Στο ΝΒΑ, όμως, μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Μοιάζει πολύ δύσκολο έως απίθανο.