Ήρεμος και ωραίος είναι ο Παναθηναϊκός το φετινό καλοκαίρι, καθώς οι Πράσινοι τα πολλά λεφτά και τον μεγάλο κόπο τον έκαναν το 2023: Εκεί η ομάδα έψαξε, βρήκε, υπέγραψε με μια σειρά από παιχταράδες, που στο τέλος τής φετινής σεζόν έφεραν το Τριφύλλι στην κορυφή τής Ευρώπη και της Ελλάδας. Αν και πέρσι είχαν χάσει το πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα είχαν τερματίσει στις τελευταίες θέσεις.

Οι Πράσινοι τώρα δεν χρειάζονται πολλά πράγματα, από τη στιγμή που έχουν υπογράψει με τον Λορέντζο Μπράουν από νωρίς και κράτησαν τελικά στην ομάδα τον Κέντρικ Ναν. Τι χρειάζονται τώρα; Ένα 5άρι για να είναι η ομάδα καλά και κάτω από τη ρακέτα, αν και αριθμητικά και τώρα είναι καλά με τους Λεσόρ, Αντετοκούνμπο και Μπαλτσερόφσκι.

Αλλά ο Αταμάν θέλει κάτι διαφορετικό, θέλει κάτι σπέσιαλ, έναν παίκτη που να είναι 5άρι αλλά να σουτάρει καλά από μακριά και να απλώνει το παιχνίδι της ομάδας. Αλλά αυτά λίγο-πολύ τα ξέρετε, τα έχετε διαβάσει πολλές φορές στο sportdog. Αυτό που θα διαβάσετε τώρα για πρώτη φορά, είναι ότι ο... Φίλιπ Πετρούσεφ του Παναθηναϊκού, δηλαδή ο Αλέξανδρος Σαμοντούροφ, τη νέα σεζόν έχει πάρει την απόφαση ο Αταμάν να τον ενεργοποιήσει πολύ.

Γεννημένος τον Απρίλη του 2005, ο ύψους 2,10 μ. πάουερ φόργουορντ (3άρι εγκλωβισμένο σε -ευλύγιστο- κορμί σέντερ!), με τα τρομερά στοιχεία, τρομερό σουτ κ.λπ. Ο Τούρκος προπονητής έχει ενημερώσει τους ανθρώπους τού Παναθηναϊκού ότι θα του δώσει πολύ χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια της Basket League - Αν και δεν αποκλείεται να δοθεί τελικά δανεικός σε ομάδα που θα έχει ακόμα μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και τις πρώτες μεγάλης διάρκειας ευρωπαϊκές συμμετοχές.

Ποια είναι αυτή η ομάδα; Το Περιστέρι φαίνεται ότι έχει την τιμητική του, καθώς στο Τριφύλλι πιστεύουν πολύ τον νεαρό άσο, θεωρούν ότι είναι ο καλύτερος νέος Έλληνας παίκτης και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Σπανούλης έχει τα μάτια του στραμμένα στην περίπτωση του Σαμοντούροφ για την επόμενη μέρα της Εθνικής ομάδας.

Ακόμα κι αν δοθεί δανεικός δηλαδή, θα είναι στην ομάδα-έκπληξη τα τελευταία χρόνια, που έχει ευρωπαϊκή παρουσία και θα εξελιχθεί με το να παίζει 20-25+ λεπτά. Ο Παναθηναϊκός έχει ποντάρει πολλά στην περίπτωση του Σαμοντούροφ όπως και ευρύτερα το ελληνικό μπάσκετ όπως φαίνεται...