Οι μεταγραφές στην Ευρωλίγκα δεν έχουν τελειώσει και αυτό είναι κάτι, που το αναφέρουμε συνεχώς τις τελευταίες μέρες. Ηδη άλλωστε έσκασε πριν από μερικές ώρες η πληροφορία ότι όσο περνάνε οι μέρες, τόσο πιο πολύ αρχίζει να σκέφτεται το ενδεχόμενο της επιστροφής στην Ευρώπη ο Εβάν Φουρνιέ. Ο Γάλλος έκανε πολλές σπουδαίες χρονιές στο ΝΒΑ, αλλά στα 32 του δεν είναι πλέον ο παίκτης, που ήταν. Δεν έχει την φρεσκάδα, που είχε, και αυτό τον εμποδίζει, ώστε να βρει νέο συμβόλαιο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το οποίο πάνω από όλα χαρακτηρίζεται για την αθλητικότητα του.

Πέρυσι ο Φουρνιέ έπαιξε σε Νικς και Πίστονς, έχοντας χαμηλό μέσο όρο πόντων και πολύ κακά ποσοστά.

Στο τέλος δεν αποκλείεται να βρει κάποιο μίνιμουμ συμβόλαιο στην Αμερική, αλλά το πιο πιθανό είναι να επιστρέψει στην Ευρώπη. Ηδη αρκετές ομάδες ενδιαφέρονται και κάπου εκεί έμπλεξαν και τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες, όμως, έχουν κλείσει το ρόστερ τους και ως οργανισμός δεν είναι ομάδα, που πάει σε τέτοιες κινήσεις. Ο Φουρνιέ είχε πει παλιότερα ότι αν έρθει στην Ευρώπη, θα ήθελε να παίξει στον Ολυμπιακό, οι «ερυθρόλευκοι», όμως, ούτε χώρο έχουν ούτε χρήματα για τον γενικώς σπουδαίο Γάλλο.

Δεν είναι, όμως, μόνο ο Φουρνιέ, που μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη. Είναι και ο συνομήλικός του, Ντάβις Μπέρτανς, είναι και ο Τσεντί Οσμάν. Αμφότεροι μετράνε πολλά και ποιοτικά χρόνια στο ΝΒΑ, παρόλα αυτά δεν βρίσκουν συμβόλαιο για να συνεχίσουν εκεί την καριέρα τους.

Και τους δυο τους έχουν βάλει στο μάτι αρκετές ομάδες της Ευρωλίγκας και ίσως μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου να υπάρξουν εξελίξεις.

Ενας ακόμη παίκτης, που μπορεί να έρθει στην Ευρώπη είναι και ο Τζάστιν Χολιντέι, ο αδερφός του περίφημου Τζρου Χολιντέι των Σέλτικς. Ο Τζάστιν Χολιντέι είναι 35 ετών, έπαιξε πέρυσι στους Νάγγετς, δεν έχει βρει ακόμη συμβόλαιο στο ΝΒΑ και την εμπειρία της Ευρώπης την είχε ζήσει παλιότερα, παίζοντας στην Ουγγαρία και το Βέλγιο. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να την ξαναζήσει.

Το σουτ του είναι πολύ αξιόπιστο και αν τελικώς αποφασίσει να έρθει στην Ευρώπη, οι ομάδες της Ευρωλίγκας δεν θα μείνουν αδιάφορες.