Σε πολύ καλή περίοδο βρίσκονται τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός το φετινό καλοκαίρι, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό τις μεταγραφικές κινήσεις τους και μένουν τα κερασάκια για τις πολύ-πολύ γλυκές τούρτες που έχουν φτιάξει για τους οπαδούς τους.

Οι Πράσινοι μόλις χθες ανακοίνωσαν το 5άρι που (αρχικά) θα έρθει για να παίξει συμπληρωματικά στον Λεσόρ, που τη νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι για 30 λεπτά στο παρκέ κι αυτό δείχνει "ποιος" θα είναι ο παίκτης που θα έρθει: Σέντερ επιπέδου μεν, αλλά που θα παίζει μαζί με τον Κώστα Αντετοκούνμπο τα 10 λεπτά που θα περισσεύουν από τον Λεσόρ στην Ευρωλίγκα. Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν ξεκινάει από τον πάγκο, ωστόσο πολλοί εκτιμούν πως σε λίγους μήνες όλα θα είναι διαφορετικά!

Για τους Πειραιώτες το ρόστερ, περίπου, έχει κλείσει, αλλά πρόσφατα γράψαμε ότι υπάρχουν σκέψεις για τον ΜακΚίσκ - Αν επανέλθει κάποια από τις ομάδες που ενδιαφέρονται (Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μονακό), οι Πειραιώτες δεν θα του φράξουν τον δρόμο αν και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025. Γιατί ο Σακίλ είναι 34 ετών και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα ήταν αρνητικός να έρθει ένας νεότερος ο παίκτης στη θέση του.

Να δούμε, όμως, μια κοινή θέση που απασχολεί και τις δύο ομάδες, αν και δεν καίγονται για την ενίσχυσή της; Η θέση 3, αυτή του small forward, που στο Τριφύλλι υπάρχει μόνο ο Παπαπέτρου (άσχετα ποιος άλλος μπορεί να "ανέβει" ή να "κατέβει" θέση για να παίξει ως 3άρι), ενώ στον Ολυμπιακό αν αποχωρήσει και ο ΜακΚίσκ (δύσκολο πια!) θα μείνει μόνος του ο Παπανικολάου - Μάλιστα, από μια γεμάτη σεζόν με την εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για αυτό και όπως μαθαίνει το sportdog έχουν ανοιχτές τις κεραίες τους για ένα 3άρι που μπορεί να έρθει και να είναι value for money: Να είναι αξιόλογος για το ροτέισον στην 5άδα, χωρίς απαραίτητα να χρειάζονται πολλά χρήματα για την απόκτησή του, και να γνωρίζει ότι ο ρόλος του (τουλάχιστον στην αρχή!) θα είναι συμπληρωματικός.

Με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί υπόψιν τους παίκτες όπως Ντάνουελ Χάουζ (Γουίζαρντς, Σανς, Ρόκετς, Νικς, Τζαζ, 76ers) που κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά είναι ακριβός, και ο Ρόμπι Κόβιγκντον (Ρόκετς, 76ers, Μπλέιζερς, Κλίπερς) που επίσης είναι ελεύθερος και πανάκριβος. Αλλά αυτοί οι παίκτες δεν φεύγουν στα 30+ από το ΝΒΑ για συμπληρωματικοί σε ομάδα της Ευρωλίγκας. Τυπικά, δύσκολα θα φύγουν έτσι κι αλλιώς από το ΝΒΑ.

Αυτός που θα μπορούσε να έρθει και επίσης έχει τεθεί υπόψιν στις δύο ομάδες είναι ο Κέβιν Νοξ (Νικς, Χοκς, Πίστονς, Μπλέιζερς), που επίσης κυκλοφορεί χωρίς ομάδα και δεν είναι απίθανο να πεισθεί να έρθει στην Ευρώπη, όπως και ο Οσάι Μπρίσετ (Ράπτορς, Πέισερς, Σέλτικς είχε πρωτάθλημα το 2024!). Δύο λύσεις που κάνουν τη διαφορά και μπορούν να δώσουν σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό το κάτι παραπάνω. Αρκεί ο Μπαρτζώκας και ο Αταμάν να δώσουν το ok για την απόκτηση 3αριού...