Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, οι αναμορφωτές του Ολυμπιακού, είχαν πει στην επίσημη παρουσίαση του Σάσα Βεζένκοφ ότι το ρόστερ δεν αλλάζει. Καθώς αποδείχθηκε, όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Όχι μόνο άλλαξε το ρόστερ, αλλά έγιναν και κοσμογονικές κινήσεις.

Οι Πειραιώτες έριξαν το μπαμ του καλοκαιριού με την απόκτηση του Εβάν Φουρνιέ και παράλληλα δίνουν τον Φιλίπ Πετρούσεφ ως δανεικό στον Ερυθρό Αστέρα. Αν αυτές δεν είναι τεράστιες αλλαγές, ποιες είναι;

Στα 100 χρόνια, που θα συμπληρώσει το τεράστιο σωματείο του Πειραιά, οι αφοί Αγγελόπουλοι αποφάσισαν να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα, θέλοντας να δουν και πάλι την αγαπημένη τους ομάδα στη κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης. Το περυσινό χτύπημα από τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ μεγάλο και οι «ερυθρόλευκοι» διαπίστωσαν ότι χωρίς πολλά χρήματα δεν γίνεται δουλειά. Ετσι πήραν πρώτα τον Σάσα Βεζένκοφ με 20 εκ. ευρώ για πέντε χρόνια και τώρα έδωσαν επίσης πάρα πολλά χρήματα για να κάνουν την μεγαλύτερη μεταγραφή της σεζόν με τον Φουρνιέ να κατηφορίζει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει πλέον ένα πλήρες υλικό και ο Ολυμπιακός είναι μέσα στις 2-3 ομάδες, που έχουν μεγάλη τύχη για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Από τον Ολυμπιακό πέρυσι έλειπαν σκόρερ και η ομάδα τους πήρε. Πήρε και τον Βεζένκοφ, πήρε και τον Ντόρσεϊ, πήρε και τον Εβανς, πήρε και τον Βιλντόζα, πήρε τώρα και τον καλύτερο, τον Γάλλο σούπερ σταρ. Τώρα ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα, από την οποία δεν μπορείς να φυλαχθείς. Είναι αυτό, που λέμε που σε πονεί και που σε σφάζει.

Το μπάτζετ των Κυπελλούχων Ελλάδας μόνο για παίκτες αγγίζει πλέον τα 20 εκ. ευρώ, θυμίζοντας εποχές Τσίλντρες, Παπαλουκά, Βούισιτς και Κλέιζα. Το ρόστερ, όμως, το τωρινό είναι από πλευράς ποιότητας το καλύτερο όλων των εποχών για τον Ολυμπιακό. Αν δεν ήταν τραυματίες και ο Φαλ με τον Εβανς, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα ήταν μία ομάδα, που θα την έτρεμαν όλοι από την αρχή των παιχνιδιών. Ακόμη και έτσι, όμως, είναι ένα παντοδύναμο σύνολο, ικανό για όλα.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη έχει ολοκληρώσει το ρόστερ του με την απόκτηση του Ομέρ Γιουρτσεβέν. Ο κόσμος στο διαδίκτυο ζητάει και την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν, προς το παρόν, όμως, δεν προβλέπεται κάποια κίνηση. Με τον Γιαννακόπουλο, όμως, και τον Αταμάν κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Όλα είναι πιθανά.