Ως δεύτερη βασίλισσα στα χέρια του σκακιστική Γιώργου Μπαρτζώκα χαρακτηρίζουν τον Εβάν Φουρνιέ οι οπαδοί του Ολυμπιακου, καθώς μαζί με τον Σάσα Βεζένκοφ η ομάδα έχει περίπου όλες τις θέσεις στην 5άδα της κλειδωμένες! 

Ο Γάλλος άσος ήταν για 12 χρόνια στο ΝΒΑ και, παρά τις δύο τελευταίες σεζόν που για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στις ομάδες που συμμετείχε, γενικά ήταν παίκτης-φόβητρο, με υψηλούς μέσους όρους και εξαιρετικά υψηλό status στο ΝΒΑ. Δηλαδή στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναφέρουν ότι η έλευση του Φουρνιέ μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο ρόστερ και του Παναθηναϊκού, καθώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ναι μεν έχει έτοιμη από πέρσι ομάδα που την ενίσχυσε από το πάνω ράφι με τους Λορέντζο Μπράουν και Ομέρ Γιουρτσεβέν, αλλά δεν αποκλείεται να φέρει και το... γλυκό!

Ποιο μπορεί να είναι αυτό το γλυκό; Αρχικά να δούμε σε ποια θέση, καθώς ο Παναθηναϊκός ΑΝ χρειάζεται κάπου έναν παίκτη, ίσως να είναι ένα 3άρι - Έναν παίκτη που θα συμπληρώσει τη θέση με τον Παπαπέτρου και τον Γκριγκόνις, αν και τυπικά δεν φαίνεται να χρειάζεται κάτι τέτοιο...

Ο Παναθηναϊκός, δηλαδή, αν ψάξει θα το κάνει για παίκτη στη θέση 3 που, ίσως, να μπορεί να "κατέβει" και στη θεση 2 ή να "ανεβαίνει" στη θέση 4. Με άλλα λόγια, δηλαδή, αν αποκτηθεί κάποιος θα είναι 3άρι ως κεντρική θεση και, ανάλογα τα στοιχεία του, θα μπορεί να δίνει λύσεις και αλλού.

Υπάρχει free agent 3άρι στο ΝΒΑ που αν έρθει στην Ευρωλίγκα για λογαριασμό τού Παναθηναϊκού μπορεί να κάνει πάταγο ανάλογο του Φουρνιέ; Αρχικά να πούμε ότι ο Γάλλος άσος δήλωσε διαθεσιμότητα για την Ευρωλίγκα, άρα η περίπτωσή του βρέθηκε στα γραφεία όλων των ομάδων που συμμετέχουν στη λίγκα. Προφανώς και στα γραφεία τού Παναθηναϊκού, που δεν ενδιαφέρθηκε για την περίπτωσή του - Κρατήστε το αυτό.

Υπάρχουν άλλες λύσεις; Τους Τσεντι Οσμάν και Νταγκ ΜακΝτέρμοτ τούς έχουμε γράψει ήδη σε άλλο ρεπορτάζ. Εδώ θα αναφέρουμε μια ακόμα, που ταιριάζει κουτί στο μπάσκετ που θέλει να παίξει ο Αταμάν και αν έρθει στην Ευρώπη θα σηκώσει θύελλα!

Αναφερόμαστε στον Ρόμπερτ Κόβινγκτον, που στα 33 του χρόνια έχει μείνει χωρίς ομάδα και δεν αποκλείεται να δηλώσει μέσα στο επόμενο διάστημα διαθεσιμότητα για την Ευρωλίγκα. Παίζει όλη του τη ζωή στο ΝΒΑ, έχει καλούς μέσους όρους και είναι κλασικός Αμερικανός small forward με καλό μακρινό σουτ και εντυπωσιακά καρφώματα. Αν έρθει στην Ευρώπη, πολύ περισσότερο για τον Παναθηναϊκό, θα ήταν εξαιρετική λύση...