«Σεισμό» προκάλεσε ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα πριν λίγες ημέρες, καθώς ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος αποφάσισαν να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη και πλην τού Σάσα Βεζένκοφμ έφεραν στην ομάδα και τον Εβάν Φουρνιέ!

Ο διεθνής Γάλλος άσος μετά από 10+ χρόνια στο ΝΒΑ αποφάσισε να δηλώσει ξανά διαθεσιμότητα για την Ευρωλίγκα και ο Ολυμπιακός (όπως και η Ρεάλ Μαδρίτης!) έδειξαν ενδιαφέρον για να τον φέρουν στην Ευρώπη. Μάλιστα το συμβόλαιο που έχει υπογράψει, στα 31 του χρόνια, θα του αποφέρει 4,5 εκατ. ευρώ για 2 χρόνια (άσχετα από το αν θα ενεργοποιηθεί το +1 δηλαδή).

Ο πεπειραμένος άσος δεν χρειάζεται συστάσεις, είναι leader στο παρκέ, τεράστια προσωπικότητα, και ταιριάζει πολύ στο παιχνίδι του Μπαρτζώκα: Μπορεί να πάρει πολλές κατοχές και να δώσει στοιχεία στο Λιμάνι που δεν υπάρχουν τώρα τόσο στο σκοράρισμα για τον εαυτό του όσο και στη δημιουργία σκορ για τους συμπαίκτες του. Κάτι ακόμα: Το status του Φουρνιέ, για πολλούς, είναι μεγαλύτερο από εκείνο τού Κέντρικ Ναν, που μέχρι την επιστροφή τού Γάλλου άσου ήταν ο σούπερ σταρ τής Ευρωλίγκας που είχε έρθει από το ΝΒΑ. Τώρα, μάλλον, χάνει αυτή τη θέση.

Η άφιξη του Φουρνιέ όμως, δεν ήταν το τελευταίο ΜΠΑΜ από το NBA το φετινό καλοκαίρι για το ελληνικό μπάσκετ. Το Sportdog.gr κόντρα σε όλα τα ρεπορτάζ, επέμενε εδώ και μέρες πως ο Παναθηναϊκός θα… απαντήσει και ότι κοιτάει παίκτες στην αγορά για τη θέση «3», μεταξύ των οποίων φυσικά ήταν και ο Τσέντι Οσμάν που τελικά ήρθε.  

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν θα έμενε με τα χέρια σταυρωμένα και θα απαντούσε στην έλευση του Φουρνιέ στον Ολυμπιακό και στην ενίσχυση των άλλων ομάδων της Ευρώπης. Τυπικά, προφανώς, ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας, με πληρέστατο ρόστερ και δεν υπήρχε χώρος για να έρθει άλλος παίκτης.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ωστόσο είναι απρόβλεπτος και κανείς, ποτέ, δεν ξέρει τι μπορεί να κάνει όταν έχει κέφια. Ο Παναθηναϊκός, άλλωστε ήταν πλήρης, αλλά τελικά… χωρούσε ένα 3αρό-4άρι στην ομάδα - Αν και η άνοδος του Ιωάννη Παπαπέτρου στο δεύτερο μισό τής περσινής σεζόν με την παράλληλη παρουσία τού Γκριγκόνις στην ομάδα, έδειχναν ότι ούτε εκεί χρειάζονταν ενίσχυση.

Παρόλα αυτά από τα 3αρο-4άρια που είναι διαθέσιμα στο ΝΒΑ, χωρίς συμβόλαιο δηλαδή, και μπορούν να κάνουν κρότο αν πεισθούν να έρθουν στην Ευρώπη, ξεχώριζε σίγουρα η περίπτωση του Τούρκου Τσεντί Οσμάν, που τα προηγούμενα 24ωρα είχε φτάσει κοντά στη Ρεαλ Μαδρίτης. Το ζήτημα, άλλωστε, δεν ήταννα φέρει ο Παναθηναϊκός ένας 3άρι από το ΝΒΑ που θα πάρει ένα καράβι λεφτά και ίσως να μην προσαρμοστεί μέχρι το τέλος της σεζόν. Αλλά να έρθει ένας παίκτης που και κρότο θα κάνει η έλευσή του και θα δώσει πράγματα στην ομάδα. Δηλαδή ένα 3άρι που μπορεί να μείνει ελεύθερος/διαθέσιμος αυτό το διάστημα και με βάση αυτή την εξέλιξη να πάρει το ok από τον Αταμάν για να έρθει στο Τριφύλλι. Όπως κι έγινε με τον Τούρκο σούπερ σταρ που… απογειώνει το πράσινο ρόστερ!