Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν ξεφύγει αρκετά σε δυναμικότητα έναντι των αντιπάλων τους στην Ευρωλίγκα. Ειδικά με την απόκτηση των Οσμάν και Φουρνιέ η διαφορά μεγάλωσε περισσότερο και για τους πιο πολλούς θα είναι έκπληξη αν οι δύο «αιώνιοι» δεν βρεθούν στο φάιναλ-φορ της διοργάνωσης.

Η Ρεάλ παραμένει η ομάδα, που τους απειλεί περισσότερο. Είναι σύλλογος με τεράστια ιστορία και βαριά φανέλα, που και φέτος διαθέτει εξαιρετικό σύνολο παρότι της έφυγαν σημαντικές μονάδες. Όπως ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε, ο οποίος πριν από μερικές μέρες πήρε τον δρόμο της επιστροφής για το ΝΒΑ.

Χεζόνια εναντίον ΜακΚίσικ σε αναμέτρηση Ρεάλ - Ολυμπιακός
InTime

Ακόμη και έτσι, όμως, το ρόστερ των Μαδριλένων είναι ζηλευτό. Πόσες ομάδες έχουν παικταράδες όπως ο Καμπάτσο, ο Ταβάρες, ο Χεζόνια, ο Μούσα και ο Ντεκ; Την ίδια ώρα ο Σέρχι Ιμπάκα και ο Ουσμάν Γκαρούμπα (παρότι είναι τώρα τραυματίας) δεν είναι παίκτες, που μπορείς να αγνοήσεις. Και αν βγουν στους Μαδριλένους και ο Δομινικανός Φελίζ με τον πρώην παίκτη της Ενισέι αλλά και της ΑΕΚ, Εξέβιερ Ράθαν-Μέις, τότε οι «μερένχες» θα είναι και πάλι σούπερ υπολογίσιμοι για την κούπα. Και βέβαια κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον Σέρχι Γιουλ. Είναι στα 37 του, αλλά 15 ποιοτικά λεπτά στο υψηλότερο επίπεδο μπορεί να τα δώσει ακόμη. Ο Σέρχι Ροντρίγκεθ και ο Ρούντι Φερνάντεθ αποχώρησαν από την ενεργό δράση, ο Γιουλ, όμως, παραμένει ακμαίος και θέλει να σηκώσει μία ακόμη Ευρωλίγκα.

Σε όλα αυτά να προσθέσει κανείς ότι μπορεί να γίνει και μεταγραφή. Ηδη κυκλοφόρησε το όνομα του πρώην παίκτη της Βίρτους Μπολόνια, αλλά και της Ρεάλ, Τζόρνταν Μίκι. Και η Ρεάλ μπορεί να κάνει μεταγραφή όχι μόνο γιατί έφυγε ο Γιαμπουσέλε, αλλά και επειδή όπως αναφέραμε ο Γκαρούμπα θα είναι στα πιτς για τους επόμενους δύο μήνες.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός σέβονται την Ρεάλ και γενικότερα όλες τις ομάδες, τρύπησαν, όμως, τις τσέπες τους φέτος, γιατί θέλουν να (ξανα)πάρουν την Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός πιο συγκεκριμένα να κάνει το back to back και ο Ολυμπιακός για να επιστρέψει στη κορυφή μετά το 2013.

Χειραψία μεταξύ Γιαννακόπουλου και Αγγελόπουλου
InTime

Η σεζόν θα είναι πάρα πολύ μεγάλη, ο ανταγωνισμός θα σπάσει τα ταμεία, οι «αιώνιοι» από την πλευρά τους θα τα δώσουν όλα για να δικαιώσουν τους κόπους τους. Και κυρίως τα περίπου 40 εκ. ευρώ, που είναι το μπάτζετ τους (παραπάνω από 20 εκ. ευρώ ο Ολυμπιακός, κάτι λιγότερο ο Παναθηναϊκός), όσον αφορά μόνο στις αμοιβές των παικτών. Είναι ποσό, που προκαλεί ίλιγγο και για αυτό θα γίνει «πόλεμος» για την κατάκτηση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.