Ο Ολυμπιακός επικράτησε 87-83 του Ερυθρού Αστέρα σε ένα φιλικό, στο οποίο μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να είχαν πέσει πάνω στο Φουρνιέ, που είχε την τιμητική του, άλλος παίκτης όμως έκλεψε την παράσταση και τη λάμψη από τον Γάλλο σούπερ σταρ. Λόγω των απουσιών στη frontline (Μιλουτίνοφ-Πετρούσεφ), o παίκτης έπαιξε σε ρόλο βασικού σέντερ και είχε καταπληκτική συνεργασία με τον Βεζένκοφ που ήταν και αυτός εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης.

Ο 26χρονος σέντερ υπενθύμισε πως υπάρχει κι αυτός στην ομάδα, απόδειξη το double-double των 25 πόντων. Οι αριθμοί του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ λένε τα πάντα. Ο Μόουζες Ράιτ είχε 5/6 βολές, 10/13 δίποντα, 10 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. Εξελίχθηκε σε έναν απρόσμενο πρώτο σκόρερ.

«Μόνος του και όλοι σας», αναφέρει η εφημερίδα «Κόκκινος Πρωταθλητής», η οποία αναφέρει, ότι γυαλίζει το μάτι του, όπως έδειξε στο φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα. Η κατάσταση όμως στην οποία κλήθηκε να βοηθήσει λόγω της έλλειψης σεζόν έσκασε σαν deaj vu.

Στα μέσα της περσινής σεζόν, όταν ο Ολυμπιακός είχε και πάλι θέματα με τους ψηλούς. Ήταν 22 Ιανουαρίου, όταν ο Μιλουτίνοφ στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό αναγκάστηκε να αποχωρήσει, αφού στραμπούληξε τον αστράγαλο του και έμεινε δύο μήνες εκτός δράσης, Τότε ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβγαλε άσο από το μανίκι του με τη μεταγραφή του Μόουζες Ράιτ. Παρότι διέθετε ελάχιστη ευρωπαϊκή εμπειρία, ο Αμερικανός σέντερ αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα έτσι ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να τερματίσουν σε καλή θέση στην κανονική διάρκεια της σεζόν και κάτι που τους οδήγησε στη συνέχεια στο Final 4.

Ο Ράιτ είχε μιλήσει την περσινή σεζόν στην κάμερα του Sportdog στον Γρηγόρη Μπάκα, στον οποίο ευχήθηκε να μείνει αρκετά χρόνια στον Ολυμπιακό.