Χαβιέ Μαέστρο: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της φετινής Euroleague και ο Ισπανός δημοσιογράφος της Encestando προχώρησε σε ένα θέμα σχετικά με τα μπάτζετ των ομάδων, με τον Παναθηναϊκό μάλιστα να είναι πρώτος και να τονίζεται το φορολογικό σύστημα που υπάρχει στη χώρα μας.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού
Intime

«Θα είναι η ομάδα με τις υψηλότερες δαπάνες για την πρώτη ομάδα, αν και τα στοιχεία για άλλους μεγάλους συλλόγους όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Εφές, η Αρμάνι Μιλάνο και η Φενέρμπαχτσε δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά. Η Μπαρτσελόνα θα είναι μεταξύ 27 και 29 εκατ. ευρώ στο ξεκίνημα, σύμφωνα με τον πρόεδρό της πριν από μερικές εβδομάδες. Η Μονακό δεν φτάνει τα 35 εκατ. ευρώ γιατί οι φόροι στο Πριγκιπάτο είναι πολύ χαμηλοί σε σχέση με άλλες χώρες.

Στην Ελλάδα οι υψηλότεροι μισθοί φορολογούνται με λιγότερο από 30%, όπως μαθαίνουμε, πολύ μακριά από τον συντελεστή 45-50% στη Μαδρίτη, την Καταλονία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Στην Ιταλία, οι ξένοι που υπογράφουν συμβόλαια για δύο ή περισσότερα χρόνια έχουν επίσης μειωμένο φορολογικό συντελεστή», αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο Χαβιέ Μαέστρο.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού
Intime