Πάμε στα μέσα Σεπτέμβρη και τα ψέματα τελειώνουν. Τα πρώτα περίπου ανούσια φιλικά ανήκουν στο παρελθόν και σε λίγες ώρες αρχίζει να μιλάει σιγά σιγά η γλώσσα της αλήθειας. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπαίνουν πλέον σε πιο σοβαρές καταστάσεις, αφού συμμετέχουν σε τουρνουά με ομάδες Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει πιο νωρίς στη μάχη, αφού το βράδυ του Σαββάτου στην Κρήτη θα κοντραριστεί με την Βίρτους Μπολόνια. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με την Μακάμπι την βραδιά του Πρίντεζη, αλλά από εκεί δεν μπορείς να βγει κάποιο συμπέρασμα. Πριν από μερικές μέρες έπαιξαν με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά από εκεί είναι, που δεν μπορείς να βγάλεις με τίποτα συμπέρασμα, αφού το ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών.

Στο Ηράκλειο, λοιπόν, και κατ’ αρχάς κόντρα στην Βίρτους τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά. Όχι ότι αυτό το παιχνίδι θα δείξει τι θα ακολουθήσει στη χρονιά, αλλά ο κόσμος της ομάδας θα δει σε κανονικό τεστ τον Ολυμπιακό και κυρίως θα δει τον Εβάν Φουρνιέ. Στον Γάλλο θα είναι στραμμένα όλα τα μάτια καθώς πρόκειται για τεράστιο όνομα και καθώς επίσης είναι στην ουσία η πρώτη του εμφάνιση. Επαιξε και με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά όπως είπαμε δεν τον είδε κανείς. Με την Βίρτους, λοιπόν, θα τον δουν όλοι και έτσι θα ειπωθούν κάποιες πρώτες κουβέντες όχι για την αξία του, αλλά κυρίως για το πως δένει με την υπόλοιπη ομάδα.

InTime / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Και επειδή είμαστε στην Ελλάδα και με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν άποντος, θα το δουν το παιχνίδι και αρκετοί «εχθροί» του Ολυμπιακού, ευελπιστώντας να υπάρξει κάτι ανάλογο.

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, αφού ο Φουρνιέ είναι παικταράς και την αξία του την έδειξε και στους Ολυμπιακούς αγώνες εκεί, όπου βρέθηκε στην δεύτερη θέση με την Γαλλία πίσω από τους Αμερικάνους.

InTime / ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη θα συμμετάσχει στη Κύπρο σε τουρνουά με Μπάγερν και Μακάμπι. Ο Εργκίν Αταμάν έχει πλέον στην διάθεσή του και Οσμάν και Γιουρτσεβέν, οπότε είναι λογικό να αναμένεται με αγωνία η πρώτη εμφάνιση των Τούρκων πρώην παικτών του ΝΒΑ. Ο Παναθηναϊκός παίζει την Κυριακή με την Μπάγερν και ο κόσμος του περιμένει πως και πως να πάρει μία δυνατή γεύση αν και λίγο πιο μετά θα είναι και ο ποδοσφαιρικός αγώνας στη Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, που θα δείξει πολλά για την συνέχεια του «τριφυλλιού» και του Ντιέγκο Αλόνσο.

Γενικώς, πάντως, ακολουθεί ένα «καυτό» τριήμερο, που θα αρχίσει να μας κάνει κάπως σοφούς για την βαθιά χρονιά, που ακολουθεί.