Το ρόστερ του φετινού Ολυμπιακού είναι πιο γεμάτο από ποτέ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε ότι αυτό είναι μονόδρομος λόγω των ατελείωτων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Ελπίζω να το έχω όλο το ρόστερ, γιατί αυτή τη στιγμή νιώθω κάπως εγκλωβισμένος με τις απουσίες του Φαλ, του Μιλουτίνοφ και του ΜακΚίσικ. Το ρόστερ είναι φοβερό, αλλά είτε έχει παίκτες που δεν είναι στο γήπεδο είτε παίκτες που δεν προπονούνται. Πρέπει να το δούμε όλο μαζί. Και όταν το δούμε όλο μαζί, θα χρειαστεί διαχείριση γιατί είναι όλοι καλοί παίκτες και πρέπει να αποδεχτούν πράγματα.

Είδατε πόσο βαθύ ρόστερ είχαν η Αρμάνι, η Φενέρ, ακόμα και η Βίρτους. Πλέον οι ομάδες της Euroleague χρειάζονται 15 παίκτες. Ακόμα και αν κάνεις καλές εμφανίσεις στην αρχή με λίγους παίκτες, η ομάδα στα play offs θα εξαντληθεί. Τρανό παράδειγμα της Βίρτους πέρσι, που ήταν 2η μέχρι ένα χρονικό διάστημα, κατέληξε 10η, γιατί αυτά τα παιδιά εξαντλήθηκαν από τον μεγάλο αριθμό των παιχνιδιών», δήλωσε ο κόουτς των κυπελλούχων Ελλάδας μετά το ματς με τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας
InTime

Και πρόσθεσε για το αν ήταν αυτή η εικόνα που ήθελε να δει από την ομάδα του σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας: «Εννοείται πως όχι. Είχαμε γενικά μέτριες εμφανίσεις. Δείχναμε αρκετά ασύνδετοι. Αν με ρωτάτε αν είναι φυσιολογικό, θα πω ναι. Όχι τόσο γιατί έχουμε νέους παίκτες, αλλά επειδή ο καθένας πρέπει να βρει τον ρόλο του στην ομάδα. Αυτό απαιτεί χρόνο και δουλειά. Σίγουρα χρόνο και παίζοντας με λίγο αδόκιμα σχήματα, χωρίς τους δύο βασικούς παίκτες στο “5” και χωρίς τον game changer, τον ΜακΚίσικ.

Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι ότι έχουμε διαφορετικό επίπεδο φόρμας. Κάποιοι παίκτες έχουν μόνο δύο προπονήσεις γιατί ήταν 15 μέρες έξω, όπως ο Γκος και παίκτες που πήραν παραπάνω άδεια λόγω της Εθνικής ομάδας, όπως ο Παπανικολάου και ο Γουόκαπ. Ο Πετρούσεφ έχει κάνει 1,5 προπόνηση.

Όλα αυτά επηρεάζουν το πόσο συμπαγείς είμαστε, αλλά νομίζω ότι τα παιχνίδια ήταν φανταστικά. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και οι ομάδες πολύ καλές, της Euroleague, με μεγάλες φιλοδοξίες και απαιτήσεις. Αν το ζητούμενο ήταν να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στους καλύτερους και όχι να παίξουμε ένα παιχνίδι και να νικήσουμε για 30 πόντους, το πρόσημο είναι θετικό».