Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε κουρασμένος, κινήθηκε σε... χαμηλές στροφές και ως αποτέλεσμα, γνώρισε την ήττα από τη Μακάμπι με 88-75, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά "Νεόφυτος Χανδριώτης".

Πρώτος σκόρερ για τον Πράσινους ήταν ο Μπράουν με 14 πόντους, ενώ ο Γιουρτσεβέν έκανε μία ακόμα θετική εμφάνιση με 12 πόντους και ο Λεσόρ πρόσθεσε 11 πόντους. Στους 8 πόντους σταμάτησε ο Οσμάν.

Η Μακάμπι από νωρίς στο παιχνίδι μπήκε πολύ συγκεντρωμένη και με ρυθμούς που έδειχναν πως είναι πιο έτοιμη από τον Παναθηναϊκό στην συγκεκριμένη φάση της προετοιμασίας των δύο ομάδων. Έτσι κατάφερε η ομάδα του Κάτας να πάρει γρήγορα το προβάδισμα και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 22-30, δείχνοντας πως η άμυνα του Παναθηναϊκού έχει ακόμα αρκετή δουλειά να κάνει μέχρι να ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις των πρωταθλητών Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έδειξε και πάλι σε φιλικό παιχνίδι πως διαθέτει μονάδες με ξεχωριστή αξία σε όλες τις θέσεις, ωστόσο είναι επίσης εμφανές πως ειδικά οι νέες προσθήκς της ομάδας θέλουν χρόνο για να προσαρμοστούν και να μπορέσουν να λάμψουν μέσα από ομαδική προσπάθεια και μέσα από ροή και καλό ρυθμό.

Οι “πράσινοι” είχαν ένα πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο στο οποίο το επιμέρους σκορ ήταν 22-17 και σε αυτό το διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα κατάφερε να μειώσει και να πάει στα αποδυτήρια με 44-47. Ακόμα όμως και στο καλό του διάστημα ο Παναθηναϊκός έδειξε πολύ καλά στοιχεία επιθετικά, ενώ αμυντικά οι επιδώσεις του ήταν ανάλογες με αυτές του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Εργκίν Αταμάν που κάποια στιγμή ξέφυγε και δέχθηκε δύο τεχνικές ποινές με αποτέλεσμα να αποβληθεί, δοκίμασε αρκετά σχήματα και κατάφερε στην τρίτη περίοδο να βρει αμυντική λύση και να δεχθεί συνολικά στην περίοδο η ομάδα του, μόλις 11 πόντους. Το κακό για τον Παναθηναϊκό σε αυτό το σημείο του ματς ήταν ότι δεν μπορούσε να βρει επιθετικές λύσεις με αποτέλεσμα η Μακάμπι να παραμένει έστω και με μικρή διαφορά στη θέση του οδηγού.

Μέχρι και τα μισά της τελευταίας περιόδου, οι “πράσινοι” ήταν μέσα στο… κόλπο και διεκδικούσαν τη νίκη, ωστόσο η Μακάμπι στο κατάλληλο για εκείνη σημείο βρήκε καλό επιθετικά ρυθμό, είχε τον Γιοκουμπάιτις σε εξαιρετικό βράδυ και κατάφερε να καθαρίσει το παιχνίδια περίπου ένα τρίλεπτο πριν αυτό τελειώσει, δίνοντας τη νίκη και την πρώτη θέση του τουρνουά “Νεόφυτος Χανδριώτης” στην ομάδα του Τελ Αβίβ.