Θα είναι η πιο ενδιαφέρουσα Ευρωλίγκα αυτή, που έχουμε μπροστά μας; Είναι το πιο πιθανό. Σίγουρα για τους Ελληνες θα είναι η πιο ενδιαφέρουσα καθώς Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν τα καλύτερα ρόστερ. Και υπάρχουν πολλές πιθανότητες και οι δύο ομάδες να βρεθούν και πάλι στο φάιναλ-φορ και επίσης να το κατακτήσει μία από τις δύο.

Μεγάλο ρόλο στην αύξηση του ενδιαφέροντος έχει φέρει δίχως άλλο ο ερχομός αρκετών πολύ καλών παικτών από το ΝΒΑ. Σχεδόν 20 παίκτες έχουν έρθει στην Ευρωλίγκα από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη και μάλιστα παίκτες από το πάνω ράφι όπως είναι ο Φουρνιέ, ο Βεζένκοφ, ο Οσμάν, ο Γιούρτσεβεν, o Κορκμάζ, ο Μαριάνοβιτς καθώς και ο Νουόρα της Εφές. Μάλιστα το νούμερο δεν αποκλείεται να αυξηθεί καθώς κάποιες ομάδες ακόμη ψάχνουν παίκτες για να κλείσουν το ρόστερ τους.

Χαλασμός Κυρίου, λοιπόν, αλλά κάτι ανάλογο προβλέπεται και το επόμενο καλοκαίρι. Ετσι πάει η αγορά, που ολοένα και περισσότεροι παίκτες του ΝΒΑ θα αρχίσουν να βλέπουν την περίπτωση της Ευρωλίγκας, την στιγμή μάλιστα που η τελευταία ανεβαίνει σε όλα τα επίπεδα κάθε χρονιά, που περνάει.

Ποιοι αλήθεια παίκτες από το ΝΒΑ μπορεί να έρθουν το επόμενο καλοκαίρι στην Ευρωλίγκα; Είναι νωρίς ακόμη να ειπωθεί το οτιδήποτε με ασφάλεια, αλλά μία πρώτη προσέγγιση μπορεί να γίνει.

Ο Ντάνιελ Τάις μπορεί να είναι μία τέτοια περίπτωση. Τον Γερμανό πάουερ-φόργουορντ τον ήθελε φέτος ο Παναθηναϊκός, έκανε την προσέγγισή του, αλλά ο 32χρονος παίκτης βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Υπέγραψε για ένα χρόνο στους Πέλκιανς αλλά το επόμενο καλοκαίρι στα 33 του δεν θα είναι τόσο εύκολο να ξαναβρεί ομάδα εκεί. Δεν θα είναι απίθανο, αλλά δεν θα είναι κι εύκολο.

Κάτι, που ισχύει και για τον Πι Τζέι Ντοζίερ, που επέστρεψε φέτος στο ΝΒΑ μετά από μία χρονιά στην Παρτίζαν. Ο Αμερικάνος γκαρντ άφησε καλές εντυπώσεις στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά το ΝΒΑ τον κάλεσε και πάλι στις αγκάλες του. Υπέγραψε για ένα χρόνο στους Τίμπεργουλβς, αλλά επειδή είναι παίκτης από αυτούς, που βρίσκεις σχετικά εύκολα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, του χρόνου το καλοκαίρι μπορεί να ξαναδεί την περίπτωση της Ευρώπης.

Και ο Μο Μπάμπα πρέπει να μπει στους υποψηφίους. Τον Αμερικάνο ψηλό τον «ζητούσαν» πολύ φέτος το καλοκαίρι οι φίλοι του Παναθηναϊκού στο διαδίκτυο, αλλά αυτός βρήκε μονοετές συμβόλαιο στους Κλίπερς. Δύσκολα θα μπορέσει να κάνει έστω και μικρή διαφορά στην ομάδα του Λος Αντζελες, οπότε για το επόμενο καλοκαίρι πρέπει να κρατήσουμε το όνομά του.

Το πλέον σίγουρο είναι αυτό, που αναφέραμε, ότι και του χρόνου θα υπάρξουν πολλά ονόματα που θα έρθουν από το ΝΒΑ στην Ευρωλίγκα. Και μάλιστα πιο ηχηρά από αυτά τα τρία, που αναφέραμε. Προς το παρόν, όμως, όλοι περιμένουν να απολαύσουν την χρονιά, που έρχεται, και έπειτα το καλοκαίρι θα ετοιμαστούν για νέες υπερατλαντικές «βόμβες».