Σε πολύ καλό καλοκαίρι βρίσκονται σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αφού οι μεν πρώτοι προέρχονται από την κατάκτηση Ευρωλίγκας-ελληνικού πρωταθλήματος, με ίδιο ρόστερ και ανακαίνιση στο γήπεδο, ενώ οι δευτεροι έφεραν ξανά στην ομάδα τους τον Σάσα Βεζένκοφ και πρόσθεσαν και τον σούπερ σταρ, Εβάν Φουρνιέ.

Έχουν εμπειρία, ηρεμία, καλή διάθεση και προετοιμάζονται για τη νέα αγωνιστική περίοδο που αναμένεται να είναι δύσκολη και για τους δύο - Αν και σαφώς υπάρχει και στα δύο κλαμπ αισιοδοξία για τη σεζόν που έρχεται.

Παρόλα αυτά σαφώς και έχουν μόνιμα ανοιχτές τις κεραίες τους για την ενίσχυσή τους - Τόσο όσον αφορά την εδω και τώρα ενίσχυση, με έτοιμους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στα ρόστερ τους, όσο και τις περιπτώσεις αθλητών που μπορούν να προσφέρουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Κάπως έτσι έχουν και οι δύο στις λίστες τους τα ταλέντα από την Ελλάδα που τις ενδιαφέρουν, συγκεκριμένα δύο ονόματα παικτών από την Παίδων που συμμετείχε στο πανευρωπαϊκό. Με τον Χρυσόστομο Χατζηλάμπρου να είναι ο ένας από τους δύο, που είναι 16 ετών και έχει συμβόλαιο με τον Άρη. Στα 14 του ήταν μέλος του ΒΑΟΛ Χίου και η επίδοσή του σε αγώνες ανόδου ήταν εντυπωσιακή, με αποκορύφωμα τους 41 πόντους που σημείωσε σε κρίσιμο μπαράζ απέναντι στην Αθλητική Λέσχη Μυτιλήνης. Την ίδια χρονιά, στο ειδικό μπαράζ ανόδου, ο νεαρός αθλητής είχε μέσο όρο 26 πόντους ανά παιχνίδι, με σταθερή ευστοχία από τη γραμμή των τριών πόντων.

Στα παιδοεφηβικά του Άρη τα πήγε εξαιρετικά, όπως και στο παιδικό και στο εφηβικό, ενώ έχει αγωνιστεί στην Elite League 2 με την θυγατρική ομάδα του Άρη, τον Ναύαρχο Βότση. Υπάρχει κι άλλος πλην του Χατζηλάμπρου, όμως, που απασχολεί τους "αιώνιους".

Ο Αλέξανδρος Σκληρός, του Προμηθέα, που μπορεί τώρα να παίζει ως σέντερ στο πρωτάθλημα Παίδων, αλλά τα 16 του χρόνια είναι 2.02 μ. Έχει πρότυπο τον Δημήτρη Διαμαντίδη, και πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι του, αλλά ένας τραυματισμός που είχε τον χειμώνα τον είχε αφήσει λίγο πίσω.

Στον Προμηθέα τον πιστεύουν και θέλουν σταδιακά να τον εντάξουν στο πρόγραμμα της ομάδας. Εμείς, πάντως, θα πάρουμε το ρίσκο να πούμε κάτι ακόμα: Αυτός για τον οποίο θα μιλούν τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ, αυτός που θα κάνει θραύση, είναι ο Χατζηλάμπρου. Κρατήστε το.