Μέσα σε μεγαλειώδη ατμόσφαιρα στο καταπράσινο Καλλιμάρμαρο, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 75-64 σε αναμέτρηση για το τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος".

Προφανώς το αγωνιστικό περνά σε δεύτερο μοίρα μπροστά στην ιστορική βραδιά που έζησε ο Παναθηναϊκός, με 40.000 φίλους της ομάδας να τιμούν τη μνήμη του σπουδαίου Παύλου Γιαννακόπουλου, σπάζοντας το ρεκόρ προσέλευσης για μπασκετική αναμέτρηση στην Ευρώπη.

Για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Κέντρικ Ναν με 16 πόντους, ενώ 11 πόντους πρόσθεσε ο Τζέριαν Γκραντ. Για τους νικητές, ο Ντουέιν Γουάσινγκτον με 13 πόντους και ο Μπράντον Ντέιβις με 12 πόντους ήταν οι κορυφαίοι

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε επιθετικό πρόβλημα στο πρώτο δεκάλεπτο, σκοράροντας μόνο 6 πόντους από τις 8 βολές που εκτέλεσαν οι παίκτες του και ενώ η Παρτίζαν, αφενός προσαρμόστηκε πιο γρήγορα στις κλιματολογικές συνθήκες του ανοιχτού γηπέδου και αφετέρου, ήταν προσηλώμενη στα αμυντικά καθηκόντα της. Η νέα ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τις 14 μεταγραφές, πιέζει στην κυκλοφορία της μπάλας, έχει αλληλοκαλύψεις με δεύτερο παίκτη στον αντίπαλο και έδειξε επιμέλεια στα αμυντικά ριμπάουντ. Τα 3 φάουλ του Λεσόρ στα 3 πρώτα λεπτά του φιλικού αγώνα, αλλά και τα ισάριθμα του Γιούρτσεβεν στο πρώτο λεπτό της δεύτερης περιόδου, καθήλωσαν στον πάγκο του Παναθηναϊκού, τους δυο βασικούς σέντερ της ομάδας και ο Άταμαν χρησιμοποίησε τον Αντετοκούνμπο.

Οι περιφερειακοί της Παρτίζαν αξιοποίησαν τους ψηλότερους συμπαίκτες τους, εντός της ρακέτας των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας, με αποτέλεσμα, η σερβική ομάδα να διευρύνει το προβάδισμα της, μέχρι τους 12 πόντους (24-36), παρά τους 5 συνεχόμενους πόντους του Ναν. Ο Μπράντον Ντέιβις ήταν ο πρώτος σκόρερ (10 πόντους) της Παρτίζαν στο α’ ημίχρονο και ενώ ο Ναν πέτυχε 9 και ο Γκράντ είχε 6.

Η ροή του αγώνα, δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Ναν να φτάνει τους 16 πόντουςνκαι τον Γκράντ τους 11, ενώ η Παρτίζαν είχε συνεχόμενο καλό ρυθμό και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Ο Παπαπέτρου μείωσε σε 62-69 στα 111 δευτερόλεπτα, πριν από την λήξη, αλλά μετά το ταιμ αουτ του Ομπράνντοβιτς, ο Ταρίκ Τζόουνς πέτυχε το 62-71 και η Παρτίζαν εξασφάλισε την φιλική νίκη με τον προπονητή των 5 εκ των 7 ευρωπαϊκών τίτλων του “τριφυλλιού”.

Τα δεκάλεπτα: 8-15, 27-36, 43-54, 64-75.

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Μωραΐτης 2, Σλούκας 2, Οσμάν 5, Παπαπέτρου 7, Γκραντ 11, Ναν 16, Λεσόρ, Αντεςτοκούνμπο 1, Γκριγκόνις 4, Ερνανγκόμεθ 3, Μήτογλου 7, Γιουρτσεβέν 6.

Παρτιζάν (Ομπράντοβιτς): Ντέιβις 12, Λούντμπεργκ 8, Κ. Τζόουνς 9, Ντιλικινά 4, Ουάσινγκτον 13, Κοπρίβιτσα 1, Νάκιτς 2, Ποκουσέφσκι 8, Μπράουν 2, Μπόνγκα 5, Τ. Τζόουνς 11.