Εγραψε ιστορία για μία ακόμη φορά χθες ο Παναθηναϊκός με την διεξαγωγή του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» σε ένα υπέρλαμπρο Παναθηναϊκό Στάδιο με την παρουσία 40.000 φίλων του. Η βραδιά ήταν μαγική σε όλα τα επίπεδα με τον κόσμο να το απολαμβάνει τρομερά και να αποθεώνει φίλους αλλά και αντιπάλους. Όπως τον προπονητή της Παρτίζαν, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον προπονητή της Μακάμπι, Οντετ Κάτας και βέβαια τις (επίσης) μεγάλες δόξες της ομάδας, που έδωσαν το παρών στο τεράστιο αυτό event. Όπως τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Οι εικόνες και τα videos ταξιδεύουν ακόμη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης με πολύ κόσμο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού να εκφράζει τον θαυμασμό του για τα όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στο Καλλιμάρμαρο. Ενας από αυτούς είναι ο επί χρόνια πλέι-μέικερ του ΝΒΑ, Αϊζάια Τόμας, ο οποίος «έβαλε φωτιές» σε σχετική ανάρτηση με φωτογραφίες από το χθεσινό μεγαλείο.

Όλα αυτά, που έγιναν χθες, αλλά και τα περισσότερα, που γίνονται, είναι ιδέες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος θέλει να κάνει πράγματα που ο πολύς ο κόσμος πιστεύει ότι δεν μπορούν να γίνουν. Όπως το χθεσινό.

Στο πλαίσιο αυτό είναι και το ΟΑΚΑ, που φτιάχνει. Τα χρήματα, που έχουν πέσει, για την αναμόρφωση του γηπέδου του Παναθηναϊκού είναι πάρα πολλά και δεν είναι λίγοι εκείνοι, που λένε ότι θα είναι ανώτερο και από γήπεδο του ΝΒΑ. ΝΒΑ ε;

Το επόμενο ή μάλλον ένα από τα επόμενα βήματα του διοικητικού ηγέτη του «τριφυλλιού» είναι αυτό το πράγμα: να φέρει στην Ελλάδα ομάδα από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Ο Κώστας Σλούκας προσκάλεσε τους Σέλτικς για τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή και όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα αργήσουμε να έχουμε μία κόντρα του επτάστερου με ομάδα του ΝΒΑ. Εχει γίνει στο παρελθόν, αλλά στην Αμερική και στον Καναδά, όχι στην Ελλάδα. Στη χώρα μας δεν έχει έρθει ποτέ ομάδα του ΝΒΑ, αλλά πλέον με το γήπεδο, που φτιάχνει ο Γιαννακόπουλος, είναι θέμα χρόνου να συμβεί κι αυτό.

Το Παναθηναϊκός-Σέλτικς θα ήταν κάτι μαγικό, αλλά θα χαλάσει κανέναν αν αυτό το ζευγάρι μετατραπεί σε Παναθηναϊκός-Λέικερς; Όχι βέβαια.

Όπως και να έχει, έρχονται ακόμη πιο εντυπωσιακά πράγματα για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, για τον οποίο ισχύει το «όνειρο ζω μην με ξυπνάτε».