Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν στο φιλικό του τριφυλλιού στην Κωνσταντινούπολη με τη Γαλατασαράι αποθεώθηκε από την κερκίδα των Τούρκων φιλάθλων καθώς είναι η αγαπημένη του ομάδα, αλλά μετά τη λήξη του αγώνα, σχημάτισε με τα δάχτυλα του το 3-1, το σκορ με το οποίο η Γαλατασαράι επικράτησε της Φενέρμπαχτσε στο τουρκικό ντέρμπι ποδοσφαίρου.

Η Φενέρμπαχτσέ αντέδρασε παρά τη συγνώμη και ανακοίνωσε ότι δεν θα στείλει παίκτες στην εθνική Τουρκίας όσο είναι ο Εργκίν Αταμάν στον πάγκο. Πήρε θέση με τον Γενικό Γραμματέα του συλλόγου, Μπουράκ Κιζιλχά να δηλώνει «Κάναμε διαβουλεύσεις μεταξύ μας σχετικά με τη διχαστική, μεροληπτική και απεχθή συμπεριφορά αυτού του ατόμου, το όνομα του οποίου δεν ταιριάζει με την ταυτότητά του ως προπονητής της εθνικής ομάδας και του οποίου το όνομα δεν θέλω καν να αναφέρω. Συναντηθήκαμε με τους αρμόδιους. Ίσως τότε η γενικότερη κοινότητά μας να ηρεμήσει λίγο. Θα κάνουμε τις σχετικές ενέργειες και θα προχωρήσουμε στις σχετικές ανακοινώσεις πολύ σύντομα».

Η ανακοίνωση της Φενέρμπαχτσε

Η Φενέρμπαχτσε πλέον αρνείται να στείλει παίκτες στην εθνική Τουρκίας όσο είναι στον πάγκο ο Αταμάν και μένει πλέον να φανεί ποια θα είναι η τελική έκβαση της υπόθεσης.

«Η στάση του Προπονητή της Εθνικής Ανδρών προς το κοινό από τις εξέδρες μετά τον αγώνα της ομάδας που προπονούσε στις 24 Σεπτεμβρίου 2024 είναι γνωστή σε όλους.

Η αποστολή αυτού του ατόμου είναι ξεκάθαρη με τον χαρακτήρα, την στάση και το στυλ του και αυτό που έχει κάνει μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κύρος και την ταυτότητά του ως "Εθνικός Προπονητής".

Η Εθνική είναι η ομάδα μας. Κάθε άτομο που είναι μέλος αυτής της ομάδας πρέπει να γνωρίζει αυτήν την κατάσταση και να είναι υπεύθυνο για αυτήν.

Αυτή η ενέργεια είναι μεγάλη ασέβεια προς την κοινότητά μας, προς το κύρος του προπονητή της Εθνικής Ομάδας, ακόμη και προς τη χώρα μας, για χάρη μιας κοινότητας. Η συγγνώμη του προς την κοινότητά μας αγνοείται από εμάς.

Ως αθλητικός σύλλογος Φενέρμπαχτσε, αυτό το άτομο ξεπέρασε τα όριά του. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό ότι αποφασίσαμε να μην στείλουμε αθλητές στην Εθνική μας Ομάδα Ανδρών κατά τη διάρκεια της θητείας του στη θέση αυτή, η οποία απαιτεί απαραίτητες ιδιότητες όπως "σεβασμός και αμεροληψία".

Αθλητικός Όμιλος Φενέρμπαχτσε».

Η συγνώμη του Αταμάν

Ο Εργκίν Αταμάν ζήτησε συγνώμη με ανάρτηση του στο Instagram, γράφοντας:

“Μετά το φιλικό με την Γαλατάσαραϊ, χθες το βράδυ, έκανα τη χειρονομία “3-1” προς τους οπαδούς και κατόπιν την αυθόρμητη κίνηση που είδαν τα ΜΜΕ. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση η πρόθεσή μου να στοχεύσω ή να προσβάλω κάποια κοινότητα όταν το έκανα.

Είμαι προπονητής που έχει εκφράσει τον σεβασμό του στην κοινότητα της Φενέρμπαχτσε σε κάθε ευκαιρία, αλλά είμαι από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της μέσα στο παρκέ. Γνωρίζω την αναταραχή που δημιουργήθηκε από την χθεσινή μου κίνηση στην κοινότητα της Φενέρμπαχτσε.

Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου συγγνώμη για το πώς μεταφράστηκε αυτό, με έναν τρόπο που δεν το επιθυμούσα. Απολογούμαι σε όλη την κοινότητα της Φενέρμπαχτσε που προσβλήθηκε από αυτό το περιστατικό”.