Ο Σέρβος σέντερ ( 2,24 μέτρα), σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα από την πατρίδα του Sport Klub, δήλωσε ότι είναι ήδη νευρικός όταν σκέφτεται το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, εναντίον του οποίου δεν έχει παίξει από τότε που έφυγε από τον σύλλογο πριν από εννέα χρόνια.

«Αποφάσισα να επιστρέψω στην Ευρωλίγκα γιατί πιστεύω ότι είναι η καλύτερη κίνηση για μένα αυτή τη στιγμή. Ανυπομονώ να παίξω παιχνίδια, όπως πριν, φυσικά, τώρα σε άλλη ομάδα. Το μπάσκετ είναι μπάσκετ, είμαστε επαγγελματίες, κάνουμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο, οπότε ανυπομονώ να μπω στο γήπεδο και να δείξω αυτά που ξέρω. Ήταν ωραίο να περάσω αυτά τα εννέα χρόνια στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ, τώρα είμαι εδώ αυτή τη στιγμή, και ποιος ξέρει, ίσως μείνω για μερικά ακόμη χρόνια», είπε ο Μαριάνοβιτς στο Sport Klub.

Όταν ρωτήθηκε να συγκρίνει το σημερινό επίπεδο του μπάσκετ στο ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα, ο Σέρβος μπασκετμπολίστας απάντησε:

«Νομίζω ότι το μπάσκετ της Ευρωλίγκας είναι εξαιρετικό. Φυσικά, το ΝΒΑ είναι σαν το πρώτο πρωτάθλημα στον κόσμο. Είναι τα δύο καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο που υπάρχουν. Όλοι θέλουμε να είμαστε μέρος μεγάλων ομάδων, όπως εγώ σήμερα, οπότε μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες που υπάρχουν τέτοια πρωταθλήματα, που τα παιδιά μας θέλουν να παίξουν μπάσκετ για να φτάσουν μια μέρα στο ΝΒΑ ή στην Ευρωλίγκα».

Αν και πέρασε εννέα χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Μαριάνοβιτς επισημαίνει ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά όσον αφορά το μπάσκετ της Ευρωλίγκας.

«Το επίπεδο του μπάσκετ όταν έπαιζα είναι το ίδιο τώρα. Μπορεί τώρα να υπάρχουν περισσότεροι ψηλοί, αλλά γενικά είναι το ίδιο το μπάσκετ, αλλάζουν οι λεπτομέρειες. Στο χέρι μας είναι να αποδεχτούμε αυτές τις «μετατοπίσεις», είναι κάτι που δεν μπορούμε να αλλάξουμε, πρέπει να προσαρμοστούμε και να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από αυτές», τονίζει ο Μαριάνοβιτς.

Εν κατακλείδι, ο Μαριάνοβιτς λέει ότι η Φενέρμπαχτσε πρέπει να πάει βήμα βήμα αυτή τη σεζόν, δεν θέλει να κάνει προβλέψεις, αλλά είναι ξεκάθαρος για το ποιες είναι οι φιλοδοξίες του.

«Οι φιλοδοξίες μου είναι υψηλές, οι υψηλότερες δυνατές, δεν θα προπονούμαι και δεν θα έβγαινα στο γήπεδο μόνο για να παίξω ένα παιχνίδι. Αλλά ας πάμε βήμα βήμα. Δεν μπορούμε να πηδήξουμε πέντε βήματα, ίσως μπορούμε ένα, βήμα προς βήμα, αλλά ο στόχος μας είναι ο υψηλότερος», δήλωσε ο Μαριάνοβιτς

Η Φενέρμπαχτσε ανοίγει τη νέα σεζόν στην Euroleague στις 4 Οκτωβρίου με τον Ολυμπιακό.