Ο Παναθηναϊκός δεν είχε προβλήματα απέναντι στον Αρη και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Σούπερ Καπ, που θα γίνει το βράδυ της Κυριακής. Οι πρωταθλητές Ευρώπης κέρδισαν πολύ πιο εύκολα από ό, τι δείχνει το 81-68 και μάλιστα χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα, αφού μετά από ένα σημείο άρχισαν να χαμηλώνουν ταχύτητα.

Ο Κέντρικ Ναν με το αστείρευτό του ταλέντο ήταν εκείνος, που άρχισε να βάζει τις βάσεις της νίκης με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να δίνει το κάτι παραπάνω, κυρίως με την ενέργειά του. Μάλιστα το όνομά του Καλαϊτζάκη είχε την τιμητική του στη συνέντευξη Τύπου αφού ο Εργκίν Αταμάν στάθηκε στη προσφορά του 25χρονου γκαρντ στο παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς.

Στον μεγάλο τελικό ο Παναθηναϊκός θα παίξει και πάλι χωρίς τον Λορένζο Μπράουν, αφού δεν είναι έτοιμος. Ο έμπειρος γκαρντ, όμως, αναμένεται να παίξει κανονικά στη πρεμιέρα της Ευρωλίγκας με την Αλμπα στο Βερολίνο.

Οι «πράσινοι» θέλουν το Σούπερ Καπ, αλλά και να το χάσουν δεν πρόκειται να έρθει η καταστροφή αφού οι μεγάλοι τους στόχοι είναι το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα. Όπως και πέρυσι δηλαδή. Αυτό που θέλει ο Εργκίν Αταμάν πρώτιστα είναι να βλέπει σταδιακή βελτίωση της ομάδας του και κυρίως να ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο ο Γιούρτσεβεν με τον Οσμάν. Για τον Λορένζο Μπράουν αυτό έχει γίνει ήδη και είναι λογικό καθώς συν τοις άλλοις πρόκειται για παίκτη που έχει φάει με το κουτάλι την Ευρωλίγκα. Κάτι, που δεν ισχύει για τους δύο Τούρκους παίκτες, που έχουν προσόντα, αλλά όχι και την κατάλληλη εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Επιπλέον ο Οσμάν θέλει λίγο παραπάνω χρόνο προκειμένου να βρεθεί σε καλύτερη σωματική κατάσταση.

Από τα ευχάριστα για τον Αταμάν στο ματς με τον Αρη είναι ότι είδε και τον Κώστα Σλούκα να στέκεται πολύ καλά. Ο Σλούκι Λουκ προερχόταν από τραυματισμό και γενικώς δεν έμοιαζε να είναι σε καλή κατάσταση. Απέναντι στον Αρη, όμως, έδειξε ότι τα πράγματα κυλάνε όπως πρέπει κάτι, που κάνει τον Τούρκο προπονητή να αισιοδοξεί και για τον τελικό του Σούπερ Καπ αλλά και για την έναρξη των επίσημων εγχώριων διοργανώσεων.