Η μάχη ήταν συγκλονιστική, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που πήρε και πάλι το Σούπερ Καπ. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 86-85 του μεγάλου του αντιπάλου και προσέθεσαν ένα ακόμη τρόπαιο στο ενεργητικό τους. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι στη νέα σελίδα, που άνοιξαν, μπήκαν με το δεξί, κάτι, που το είχαν ανάγκη, μετά το κακό τελείωμα στη περυσινή σεζόν. Εκεί, όπου όχι μόνο έχασαν Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα, αλλά τα πήρε ο Παναθηναϊκός και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο.

Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έβαλαν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη το καλοκαίρι και πήραν παικταράδες. Όπως τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος και έκανε την διαφορά στον μεγάλο τελικό της Ρόδου. Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν καλά κλεισμένος από την άμυνα του Παναθηναϊκού. Στην τελική ευθεία, όμως, βρήκε τον τρόπο, πήρε μπάλες και ήταν εκείνος, που έστησε στον τοίχο τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Με το καλημέρα, λοιπόν, ο Βεζένκοφ έδειξε την κλάση του και χάρισε στην ομάδα του τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Πάντως, MVP του Ολυμπιακού και του τουρνουά γενικότερα ήταν ο Φιλίπι Πετρούσεφ, ο οποίος ήταν καθοριστικός και σήμερα και με το Περιστέρι.

Ο Ολυμπιακός τα κατάφερε, λοιπόν, αλλά είναι φανερό ότι θέλει δουλειά για να αποκτήσει ομοιογένεια και βέβαια υπάρχουν ακόμη πολλοί και σημαντικοί απόντες, που κάποια στιγμή θα επιστρέψουν.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη το πάλεψε το παιχνίδι μέχρι το τέλος, αλλά σε αυτό το φινάλε δεν είχε τον δικό του Βεζένκοφ. Τον άνθρωπο, που θα κάνει το κάτι παραπάνω στην επίθεση. Ο Κώστας Σλούκας ήταν σπουδαίος, είχε γενικώς συμπαραστάτες, αλλά έλειπε… μισό σουτ στο τέλος και μία άμυνα για να ντυθεί το τρόπαιο στα «πράσινα», κάτι, που δεν προέκυψε.

Ο Παναθηναϊκός δεν στεναχωριέται για την απώλεια του Σούπερ Καπ, άλλωστε μεγάλοι του στόχοι είναι το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα. Θέλει το ριπίτ και εκεί θα δώσει το βάρος του, πιο ενισχυμένος από ένα σημείο και μετά καθώς θα υπολογίζει και στους Οσμάν, Μπράουν και Αντετοκούνμπο, που δεν έπαιξαν στην Ρόδο.

Φάνηκε, πάντως, στο κλειστό του όμορφου νησιού ότι έχουμε τις δύο ποιοτικότερες ομάδες της Ευρώπης και θα έχουμε έναν χειμώνα, που θα καθηλώσει μπασκετικά άπαντες σε Ελλάδα και Γηραιά Ηπειρο.