Ο Παναθηναϊκός έχασε στις λεπτομέρειες από τον Ολυμπιακό το βράδυ της Κυριακής στη Ρόδο και μαζί έχασε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Κάτι, που είχε γίνει και πέρυσι. Οι «πράσινοι» έχουν παράπονα από την διαιτησία του Παπαπέτρου, αλλά δεν πρόκειται να σταθούν περισσότερο σε αυτό το παιχνίδι καθώς αρχίζει η Ευρωλίγκα. Και θέλουν απέναντι στην Αλμπα να κάνουν το καθήκον τους και να ξεκινήσουν με νίκη σε ένα γήπεδο, όπου πέρυσι έγραψαν ιστορία, κατακτώντας την Ευρωλίγκα.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης δεν είναι ακόμη έτοιμος, θέλει χρόνο, θέλει πάνω από όλα την επιστροφή όλων των παικτών του. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι εκείνος, που θα αργήσει, αλλά αυτό δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς ο Εργκίν Αταμάν έχει στο «5» και Λεσόρ και Γιούρτσεβεν, ενώ μπορεί να παίξει και ο Μήτογλου.

Ο Γιούρτσεβεν ενώ ήταν πολύ καλός στα φιλικά, την Κυριακή χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα από τον Αταμάν και αυτό προκάλεσε απορίες. Όμως ο πολύπειρος προπονητής ήθελε σε αυτό το παιχνίδι να πάει με την περυσινή ομάδα για να αποφύγει τα κατατόπια. Σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός στάθηκε πάνω, κάτω έτσι όπως έπρεπε σε αυτό το παιχνίδι, αλλά του ξέφυγαν οι λεπτομέρειες. Είτε, δηλαδή, ο τρόπος να σταματηθεί στο τέλος ο Βεζένκοφ είτε να βρουν οι «πράσινοι» στην τελική ευθεία του αγώνα έναν δικό τους Βεζένκοφ. Δεν βρήκαν, όμως, τίποτα από τα δύο και έτσι έχασαν.

Ο Παναθηναϊκός θα βρει ακόμη καλύτερη ισορροπία τώρα, που επιστρέφει ο Λορένζο Μπράουν, ο οποίος μαζί με τον Σλούκα είναι οι εγκέφαλοι της ομάδας. Και την ίδια ώρα θα πάρει μεγαλύτερη οντότητα καθώς θα μπει στο παρκέ και ο Τσεντί Οσμάν, ο οποίος κουβαλάει ποιότητα και πολλά χρόνια καλής παρουσίας στο ΝΒΑ.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ο Αταμάν θέλει πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει το ριπίτ, αλλά ο Τούρκος προπονητής είναι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει και πάλι. Όπως είχε κάνει, δηλαδή, με την Εφές, με την οποία πήρε 2 Ευρωλίγκες και ίσως να έπαιρνε και τρίτη αν ο κορονοϊός δεν έκανε την εμφάνισή του.